Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

Federaţia Maghiară de Fotbal ignoră decizia UEFA şi va permite afişarea steagului Ungariei Mari! Atac către FRF

Fotbal Internațional Publicat pe 23 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21072350/1/profimedia-0739198374.jpg

Federaţia Maghiară de Fotbal (MLSZ) a recunoscut, în cele din urmă, printr-un alt comunicat de presă că folosirea steagului Ungariei Mari pe stadion a fost o decizie proprie, bazată pe o interpretare a reacţiilor anterioare ale UEFA şi FARE drept o acceptare a situaţiei.

MLSZ a oferit, de asemenea, un răspuns accid către Federaţia Română de Fotbal (FRF), despre care a spus că ”nu este de competenţa asociaţiei din România să evalueze hotărârea luată de MLSZ. Intervenţia sa a fost neautorizată şi nefondată”.

Chiar dacă UEFA a avertizat că va sancţiona orice mesaj de natură politică promovat prin intermediul fotbalului, forul de la Budapesta a anunţat că îşi menţine decizia de a permite afişarea steagului Ungariei Mari în amicalul cu Estonia de joi seară şi în meciul contra Bulgariei, de pe 27 martie, din preliminariile EURO 2024. Duelurile vor avea loc pe ”Puskas Arena” din Budapesta.

Comunicatul emis de către Federaţia Maghiară de Fotbal (MLSZ):

”Aşa cum a promis preşedintele Sandor Csanyi, MLSZ a adresat organizaţiilor internaţionale interesate de caz o întrebare clarificatoare. Evaluând poziţia scrisă a UEFA şi FARE şi având în vedere situaţia, a hotărât că harta istorică a Ungariei fără texte şi alte simboluri clare sau ascunse nu face obiectul procedurilor disciplinare şi, prin urmare, permite folosirea steagului în conformitate cu condiţiile asociaţiei.

Pe 20 martie, MLSZ a oferit informaţii detaliate şi exacte despre cele de mai sus. Însă, din păcate, situaţia a fost greşit înţeleasă şi greşit interpretată în unele cazuri. Din cauza incertitudinilor şi neînţelegerilor apărute în presă, considerăm important să repetăm, să confirmăm şi să completăm anunţul nostru anterior cu o scurtă explicaţie.

Repetăm ​​că este o decizie a MLSZ, nu am susţinut şi nici nu pretindem acum că UEFA a permis sau a interzis în mod specific introducerea steagului. Am declarat şi declarăm în continuare că ambele organizaţii (şi MLSZ) continuă să condamne toate formele de discriminare şi vor lupta împotriva mesajelor rasiste, de excludere sau politice. 

Totodată, MLSZ consideră, în lumina declaraţiilor scrise ale celor două organizaţii, că poziţia federaţiei nu a fost nici contestată, nici infirmată, prin urmare federaţia va permite steagurile în conformitate cu condiţiile stipulate de aceasta în stadion pentru următoarele două meciuri.

Considerăm că cele de mai sus sunt clare, bine întemeiate şi respectă regulile şi că FARE, UEFA şi MLSZ au abordat problema cu atenţia cuvenită. Din informaţiile noastre, doar Federaţia Română de Fotbal (FRF) a interpretat faptele din propriul punct de vedere, în mod unilateral şi probabil cu informaţii limitate, şi a atacat în mod nejustificat decizia MLSZ. 

La rândul său, MLSZ consideră corectă cooperarea cu asociaţia din România şi ne vom strădui în continuare să menţinem relaţii bune şi pe viitor, dar este limpede că intervenţia sa este neautorizată şi nefondată. De aceea am informat organizaţia parteneră printr-o scrisoare că în acest caz nu este de competenţa asociaţiei din România să evalueze decizia luată de MLSZ.

În final, confirmăm: MLSZ a evaluat declaraţia celor două organizaţii internaţionale şi a luat decizia responsabilă în propria competenţă, dorind să-şi exprime respectul pentru unitatea sutelor de mii de fani maghiari care trăiesc în multe ţări. Vom permite folosirea pe stadion a steagurilor, pentru care nu putem fi acuzaţi de rasism sau excluziune.”

Sursa foto: Profimedia

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri