Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

FIFA, sub presiune după ce Rusia a invadat Ucraina! Ce se întâmpla cu naţionala Rusiei în preliminariile CM 2022 şi precedentul "Iugoslavia"

Fotbal Internațional Publicat pe 24 feb 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20615452/1/ucraina-rusia-profimedia-0664685422.jpg

Rusia a invadat Ucraina într-un atac declanşat în timpul nopţii şi condamnat la unison de liderii Uniunii Europene şi de ţările membre Nato.

Europa se află în stare de război, iar efectele se vor resimţi cu siguranţă şi în lumea sportului.

În fotbal, UEFA a anunţat deja că analizează foarte serios mutarea finalei Ligii Campionilor din acest sezon, programată să se dispute la Saint Petersburg, pe 28 martie 2022. Şansele ca Rusia să mai beneficieze de statutul de gazdă a meciului sunt aproape nule, însă e greu de crezut că deciziile luate de UEFA şi FIFA se vor opri aici.

Rămâne de văzut în ce măsură se va mai disputa partida Rusia - Polonia, din barajul de calificare la CM 2022, care e programată pe 24 martie, la Moscova.

Federaţia Poloneză de Fotbal a cerut clarificări din partea FIFA în privinţa organizării partidei, iar situaţia e una de interes şi pentru Suedia şi Republica Cehă, în condiţiile în care câştigătoarea meciului dintre cele două ţări ar putea întâlni Rusia, tot la Moscova, în finala play-off-ului de calificare la Mondialul din Qatar.

Drept răspuns, şeful comitetului pentru sport din parlamentul Rusiei, Dimitry Svischev, a anunţat că Polonia nu are de ce să îşi facă probleme şi că lucrurile sunt "mult mai calme" la Moscova decât la Varşovia.

"Aceasta e un fel de acţiune politică din partea lor. Aici totul e mult mai calm decât la Varşovia şi toată lumea înţelege asta foarte bine. Din punct de vedere al organizării şi securităţii pentru o asemenea competiţie, probabil suntem ţara cu cea mai bună pregătire", a spus Svishchev.

E greu de crezut că FIFA va permite disputarea meciurilor la Moscova, însă poate fi luată în calcul inclusiv excluderea Rusiei din competiţie.

Iugoslavia, exclusă de la EURO 1992

Decizia aflată în faţa forului internaţional e una extrem de complicată, însă există un precedent. În 1992, Iugoslavia era calificată la Campionatul European din Suedia, însă UEFA a decis excluderea sa, după dezintegrarea republicii, ca urmare a conflictelor armate.

Atunci, Danemarca a fost invitată să participe la turneul final şi chiar l-a câştigat, reuşind una din cele mai mari surprize din istoria fotbalului.

Campionatul Ucrainei a fost suspendat

Liga din Ucraina a anunţat, joi, că a fost suspendat campionatul naţional, decizie venită după ce ţara a fost atacată de Rusia şi a fost instituită legea marţială.

“Liga ucraineană a anunţat oficial suspendarea campionatului naţional ca urmare a instituirii legii marţiale. Credem în cei care  ne apără! Fără panică! Să fim uniţi! Glorie Ucrainei!”, este mesajul apărut pe site-ul clubului Dnepr.

Anunţul de suspendare a campionatului a fost postat în social media şi de Dinamo Kiev. “Nu vor exista competiţii sportive în ţara noastră luna viitoare. Cauza este invadarea Ucrainei de către Rusia”, a notat Dinamo Kiev.

În Ucraina activează Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, Valentin Cojocaru la Dnepr şi Mihai Leca la FC Lvov.


 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri