adplus-dvertising
Ultima oră
CM 2022 | Totul despre turneul final din Qatar! Program complet, rezultate, tabloul sferturilor CM 2022 | Totul despre turneul final din Qatar! Program complet, rezultate, tabloul sferturilor
Olanda - Argentina 2-2 (3-4)! ”Pumele” s-au calificat dramatic în semifinalele CM 2022 la loviturile de departajare Olanda - Argentina 2-2 (3-4)! ”Pumele” s-au calificat dramatic în semifinalele CM 2022 la loviturile de departajare
Thiago Silva, dărâmat de eliminarea Braziliei. ”E greu să găseşti cuvinte şi să te consolezi” Thiago Silva, dărâmat de eliminarea Braziliei. ”E greu să găseşti cuvinte şi să te consolezi”
Miodrag Jesic, fost antrenor la CS Otopeni, în 2008-2009, a murit Miodrag Jesic, fost antrenor la CS Otopeni, în 2008-2009, a murit
Selecţionerul Tite părăseşte naţionala Braziliei, după eliminarea în ”sferturile” Cupei Mondiale Selecţionerul Tite părăseşte naţionala Braziliei, după eliminarea în ”sferturile” Cupei Mondiale
Naţionala de fotbal feminin, locul 40 în clasamentul FIFA Naţionala de fotbal feminin, locul 40 în clasamentul FIFA

Fiorentina cere măsuri după ce proprietarul clubului a fost ţinta scandărilor rasiste la meciul cu Atalanta

Serie A Publicat pe 3 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38112/20876845/1/fiorentina-1.jpg

Fiorentina a cerut intervenţia autorităţilor publice pentru a pedepsi scandările rasiste a căror victimă a fost proprietarul său, Rocco Commisso, la meciul cu Atalanta Bergamo, scor 1-0, din campionatul Italiei, relatează AFP.

Într-un comunicat de presă, directorul general al clubului, Joe Barone, denunţă un „episod ruşinos” şi o „situaţie inacceptabilă”.

Potrivit presei italiene, Rocco Commisso, născut în Calabria, în sud, înainte de a migra la New York, unde a făcut avere, a fost ţinta cântecelor care îi batjocoreau originile din sudul Italiei.

Într-o ţară foarte împărţită între nordul industrial şi sudul defavorizat, sloganurile şi cântecele care vizează locuitorii din Mezzogiorno sunt considerate acte de „discriminare teritorială” şi judecate cu seriozitate, la fel ca şi actele rasiste.

"Am fost martorii unui episod ruşinos, nu al unui singur individ, ci al unei întregi tribune”, scrie Barone, de asemenea italo-american. "Ne-am luptat cu rasismul în America şi astăzi, aici, în Italia, trecem printr-o situaţie inacceptabilă”, continuă el, spunând că este „dezgustat” de ceea ce s-a întâmplat in tribunele stadionului din Bergamo, un oraş din nord.

El cere intervenţia Ligii Profesioniste de Fotbal dar şi a guvernului şi a Comitetului Naţional Olimpic (Coni). „Ne aşteptăm la măsuri dure”.

În august, chiar clubul Fiorentina a fost amendat cu 15.000 de euro în urma scandărilor unora dintre susţinătorii săi care cerut o erupţie a Vezuviului, vulcanul de lângă Napoli, principalul oraş din sud şi, ca atare, ţinta principală a „discriminării teritoriale”.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Serie A

Ultimele articole Toate articolele