Ultima oră
VIDEO | Elias Charalambous a răbufnit după partida cu Oţelul! "Am fost penibili" VIDEO | Elias Charalambous a răbufnit după partida cu Oţelul! "Am fost penibili"
Chiricheş a aflat în direct că Becali l-a criticat: ”Crede că joc la ‘mişto’!” | VIDEO 

Chiricheş a aflat în direct că Becali l-a criticat: ”Crede că joc la ‘mişto’!” | VIDEO
FCSB, distrusă după ce a pierdut cu Oţelul Galaţi: ”A părut o echipă de retrogradare. Din cale afară de slabi!” | VIDEO EXCLUSIV

FCSB, distrusă după ce a pierdut cu Oţelul Galaţi: ”A părut o echipă de retrogradare. Din cale afară de slabi!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Dorinel Munteanu este mulţumit de prestaţia fotbaliştilor gălăţeni. "Mă încântă jocul echipei mele" VIDEO | Dorinel Munteanu este mulţumit de prestaţia fotbaliştilor gălăţeni. "Mă încântă jocul echipei mele"
Becali a intrat în direct şi l-a distrus pe jucătorul aşteptat cu braţele deschise: ”Te nenoroceşte!”

Becali a intrat în direct şi l-a distrus pe jucătorul aşteptat cu braţele deschise: ”Te nenoroceşte!”
Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc au fost purtătorii de drapel Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc au fost purtătorii de drapel

Fiorentina - West Ham 1-2. Englezii câştigă un trofeu istoric, după ce au marcat golul victoriei în minutul 90. Trofeul Conference ajunge în Anglia

Conference League Publicat de Daian Cutu pe 8 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39126/21220109/2/profimedia-0782041992.jpg

Echipa engleză West Ham United a învins miercuri seara, la Praga, scor 2-1, formaţia italiană AC Fiorentina, în finala Conference League. West Ham a câştigat trofeul printr-un gol marcat în minutul 90.

Repriza secundă a fost în continuare dominată teritorial de italieni deşi ocaziile au aparţinut englezilor. De altfel, primul sut pe poarta al Fiorentinei, prin Kouame, a venit abia în minutul 57. În minutul 60 arbitrul spaniol Carlos del Cerro Grande a acordat penalti pentru West Ham United, după un henţ comis de Biraghi, în careu, la o acţiune a lui Bowen, iar Benrahma a transformat fără emoţii, în minutul 62.

În minutul 67, Amrabat a trimis o pasă lungă, perfectă, pentru Gonzalez, acesta i-a pasat, cu capul, lui Bonaventura care a egalat cu un şut la colţul lung. Mandragora a şutat pe lângă poartă dntr-o poziţie excelentă, în minutul 71.

Terraciano a avut o intervenţie excelentă în minutul 80, la lovitura de cap a lui Soucek. Dar golul victoriei a venit în minutul 90, când Lucas Paqueta a pasat perfect pentru viteza lui Bowen, iar acesta l-a învins pe Terraciano pentru 2-1 scor final. West Ham s-a impus şi a cucerit al doilea trofeu european din istorie.


LIVE TEXT | Fiorentina - West Ham 1-2 (Bonaventura 67) // (Benrahma 62, Bowen 90)

Fiorentina: Terracciano - Dodo, Ranieri, Milenkovic, Biraghi - Bonaventura, Amrabat, Mandragora - Gonzalez, Jovic, Kouame

West Ham: Areola - Coufal, Aguerd, Zouma, Emerson - Soucek, Rice, Paqueta - Bowen, Antonio, Benrahma

Min 90+5. Final de meci!

Min 90. GOOOOOL West Ham! Paqueta a trimis perfect pentru Bowen, care şi-a calculat foarte bine paşii şi a trimis mingea în poartă!

Min 66. GOOOOL Fiorentina! Bonaventura a trimis mingea în poartă, după ce a controlat bine mingea în careu!

Min 62. GOOOOOL West Ham! Benrahma a marcat de la 11 metri fără probleme!

Min 60. După ce a fost consultat arbitrajul video, arbitrul a revăzut faza şi a dictat penalty pentru West Ham!

Min 46. A început repriza secundă!

Min 45+5. Final de primă repriză!

Min 45+4. Luka Jovic a marcat pentru Fiorentina, dar golul a fost anulat pentru o poziţie incorectă!

Min 1. A început meciul!


Finală atractică în acest sezon din Conference League. În capitala Cehiei, Praga, Fiorentina şi West Ham se vor confrunta pentru trofeu. Partida este de la 22:00 şi va putea fi urmărită în format live text pe PrimaSport.ro.

Miza este un loc în grupele Europa League în sezonul viitor plus un bonus financiar de 2 milioane de euro, care se adaugă sumelor acumulate până la accederea în finală.

Fiorentina a terminat pe locul 8 în Serie A, în timp ce West Ham e jucat cu FCSB în grupele Conference League. Pe plan intern, formaţia lui David Moyes nu a impresionat, fiind abia pe locul 14 în sezonul recent încheiat din Premier League.

Italienii sunt în mare formă pe plan european, fiind neînvinşi în 10 din ultimele 12 partide şi minim 3 goluri înscrie în ultimele 5 meciuri.

West Ham nu a cunoscut eşecul în această stagiune din Conference League şi are o medie de 2.36 goluri/meci. Astfel sunt conturate toate premisele pentru un meci deschis, cu multe faze de poartă.

Echipele probabile:

  • Fiorentina: Terracciano; Dodo, Martinez Quarta, Milenkovic, Biraghi; Amrabat, Mandragora; Gonzalez, Bonaventura, Ikone; Cabral
  • West Ham: Areola; Kehrer, Aguerd, Zouma, Cresswell; Soucek, Rice; Bowen, Paqueta, Benrahma; Antonio
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri