Ultima oră
Valentin Ţicu a reacţionat după ce i-a rupt piciorul lui Dragoş Iancu ”Mi-a fost greu să văd faza. Mă simt ca şi cum eu am păţit asta” Valentin Ţicu a reacţionat după ce i-a rupt piciorul lui Dragoş Iancu ”Mi-a fost greu să văd faza. Mă simt ca şi cum eu am păţit asta”
Marius Măldărăşanu, după accidentarea groaznică a lui Dragoş Iancu, provocată de Ţicu. ”Pe terenul de fotbal nu cred că exista aşa ceva” Marius Măldărăşanu, după accidentarea groaznică a lui Dragoş Iancu, provocată de Ţicu. ”Pe terenul de fotbal nu cred că exista aşa ceva”
Sheffield United a fost demolată de Newcastle, scor 0-8 Sheffield United a fost demolată de Newcastle, scor 0-8
LIVE VIDEO ǀ Sepsi – FCSB, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Execuţia superbă a lui Darius Olaru, care a dublat avnatajul ”roş-albaştrilor” LIVE VIDEO ǀ Sepsi – FCSB, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Execuţia superbă a lui Darius Olaru, care a dublat avnatajul ”roş-albaştrilor”
VIDEO ǀ Petrolul – Hermannstadt 0-0, sibienii nu au profitat de omul în plus. Accidentare groaznică în tabăra oaspeţilor VIDEO ǀ Petrolul – Hermannstadt 0-0, sibienii nu au profitat de omul în plus. Accidentare groaznică în tabăra oaspeţilor
VIDEO | Empoli, echipa lui Răzvan Marin, a cedat pe teren propriu în faţa lui Inter, scor 0-1 VIDEO | Empoli, echipa lui Răzvan Marin, a cedat pe teren propriu în faţa lui Inter, scor 0-1

Fondul de premiere pentru Cupa României, mărit de către Comitetul Executiv al FRF

Cupa României Publicat pe 29 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/20758097/1/frf-3.png

Comitetul Executiv al FRF a stabilit, miercuri, datele de start pentru următoarele competiţii fotbalistice din România, pentru sezonul următor:

  • Liga 2 Feminin: 28 august 2022
  • Campionatul Naţional U19: 3 septembrie 2022
  • Liga Elitelor U16: 20 august 2022
  • Liga 1 Feminin: 28 august 2022
  • Campionatul Naţional U17: 3 septembrie 2022

Totodată, la precedenta şedinţă a Comitetului Executiv, din 18 mai, au fost stabilite datele de start pentru competiţiile: Liga 1: 16 iulie 2022; Liga 2: 6 august 2022; Liga 3: 27 august 2022; Liga de Tineret: 20 august 2022; Liga Elitelor U17: 20 august 2022

Miercuri, s-au aprobat şi perioadele de transfer pentru vară şi iarnă aferent sezonului 2023-2024:

  • perioada de vară: 13 iunie – 4 septembrie 2023
  • perioada de iarnă: 16 ianuarie – 12 februarie 2024

În ceea ce priveşte competiţiile de futsal, perioada de vară va fi identică, în timp ce perioada de iarnă va fi 9 ianuarie – 5 februarie 2024.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că în Comitetul Executiv s-a aprobat şi formatul competiţional al Ligii 2, care rămâne acelaşi ca în sezonul încheiat.

În plus, s-a aprobat fondul de premiere pentru Cupa României. “Începând din următorul sezon vom creşte fondul de premiere cu aproximativ 50 la sută. Se va premia fiecare punct câştigat. Fondul total de premiere depăşeşte 1,4 milioane de euro. Premierea va începe chiar din turul întâi, când vom avea un fond de 38.000 de euro. În finală cele două echipe vor lupta pentru o sumă de 240.000 de euro şi calificarea în Conference League”.

În Cupă s-a introdus criteriul de departajare constând în lovituri de la 11 metri în caz de egalitate, potrivit preşedintelui FRF: “După fiecare meci se vor executa penaltiuri în caz de egalitate perfectă la faza grupelor la nivel regional”.

În plus, se anulează cartonaşele galbene înainte de startul grupelor principale şi imediat după finalul acestora. “Nu şi starea de suspendare”, a subliniat Burleanu.

De asemenea, Comitetul Executiv a aprobat o majorare a baremurilor de arbitraj. “Am aprobat o majorare, ca urmare a unei rate înalte de inflaţie. Şi ultima intervenţie a avut loc în urmă cu mai bine de zece ani. Ne dorim şi să protejăm integritatea competiţiei, dar şi să creştem retenţia arbitrilor, mai ales în eşaloanele inferioare.

Au fost aprobate şi condiţiile de omologare a stadioanelor în general, dar şi condiţiile minime în ceea ce priveşte instalaţiile media tv în ceea ce priveşte Liga a 2-a, liga de tineret sau liga 1 de fotbal feminin. Ne dorim să îmbunătăţim facilităţile de transmisie tv”, a mai declarat Răzvan Burleanu.

mail-share icon Email
viewscnt

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele