Ultima oră
LIVE VIDEO | FC Voluntari - Poli Iaşi, astăzi, de la 14:30, în direct la Prima Sport 2! Meciuri spectaculoase oferite de ilfoveni. Echipele de start! LIVE VIDEO | FC Voluntari - Poli Iaşi, astăzi, de la 14:30, în direct la Prima Sport 2! Meciuri spectaculoase oferite de ilfoveni. Echipele de start!
VIDEO | Cristiano Ronaldo, în ţinută tradiţională saudită de ziua naţională a Arabiei Saudite VIDEO | Cristiano Ronaldo, în ţinută tradiţională saudită de ziua naţională a Arabiei Saudite
S-a schimbat strategia la FCSB! Noua politică de transferuri explicată. ”Nu mai ai ce să iei din România!” S-a schimbat strategia la FCSB! Noua politică de transferuri explicată. ”Nu mai ai ce să iei din România!”
Antoine Dupont a fost operat şi va reveni la echipa Franţei în câteva zile Antoine Dupont a fost operat şi va reveni la echipa Franţei în câteva zile
Unul dintre cei mai buni ”tricolori” s-a accidentat şi foarte probabil va rata meciurile cu Belarus şi Andorra Unul dintre cei mai buni ”tricolori” s-a accidentat şi foarte probabil va rata meciurile cu Belarus şi Andorra
Dawa, după ce a fost ţinta insultelor rasiste în social media. ”Trebuie luate sancţiuni împotriva persoanelor identificate pentru a da un exemplu” Dawa, după ce a fost ţinta insultelor rasiste în social media. ”Trebuie luate sancţiuni împotriva persoanelor identificate pentru a da un exemplu”

Football Museum Bucharest va oferi colecţii exclusive de obiecte, experienţe unice, întâlniri cu legendele fotbalului

Special Publicat de Daian Cutu pe 28 iul 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20794133/1/fotbl.jpg

Football Museum Bucharest, muzeul dedicat 100% fotbalului în care se vor investi peste 1,6 milioane de euro, va contribui la bugetul local al Bucureştiului şi la vizibilitatea internaţională a acestuia. Amplasat în inima Capitalei, într-o zonă intens circulată de turişti, muzeul fotbalului va oferi vizitatorilor experienţe unice, colecţii exclusive de obiecte care au aparţinut fotbaliştilor români sau internaţionali, dar şi întâlniri cu legendele fotbalului.

Mai mult de 20% din industria turismului la nivel global este reprezentată de turismul sportiv şi generează peste 7.5 miliarde de dolari în fiecare an. Valoarea industriei a crescut de la 1.4 miliarde de dolari în 2016, la 5.75 de miliarde în 2021. Este unul dintre sectoarele turistice cu cea mai rapidă creştere şi este estimat că va accelera creşterea până în 2030.

Un studiu al pitchinvation.net aproximează că turiştii care au venit la EURO 2021 au cheltuit în Bucureşti 3,6 milioane de euro, ceea ce încurajează activitatea unui muzeu permanent dedicat celui mai îndrăgit sport la nivel mondial.

Piaţa globală a turismului sportiv a fost evaluată la 1,5 miliarde de euro în 2018 şi era de aşteptat să crească până la aproape 7 miliarde de euro până în 2023, ceea ce reprezintă o rată medie anuală de creştere de 36%, ceea ce o face piaţa de turism cu cea mai rapidă creştere.

Germania, Franţa şi Regatul Unit oferă cele mai multe oportunităţi în Europa, deoarece acestea sunt cele mai mari pieţe din UE. Danemarca, Finlanda şi Austria oferă pieţe mai mici ca dimensiune.

Fotbalul este pe primul loc în topul sporturilor care generează o creştere a numărului de turişti, urmat de Cricket, curse MOTO si turneele de Tennis.

Echipa Football Museum Bucharest este încrezătoare şi se aşteaptă la peste 200.000 de vizitatori unici într-un an, ceea ce înseamnă generarea veniturilor mai mari pentru comunitatea bucureşteană pe mai multe tronsoane (transport în comun, cazări, restaurante, alte muzee sau centre de interes).

Construit într-o zonă animată a capitalei, Football Museum Bucharest va deveni un punct de atracţie inedit de la noi din ţară. Unicitatea sa va ajuta la dezvoltarea interesului public faţă de zona centrală a Bucureştiului.

Preţul unui bilet de intrare la muzeu va fi de aproximativ 8 euro, ceea ce este foarte accesibil comparativ cu alte muzee tematice, dedicate 100% fotbalului, din Europa. Copiii şi grupurile vor beneficia de reduceri, iar alte discounturi vor fi comunicate, de asemenea, la deschiderea oficială.

Pe lângă spaţiile expoziţionale, muzeul deţine o cafenea, un bistro şi o sală de evenimente private, aflate permanent la dispoziţia vizitatorilor, precum şi a celor care caută modalităţi diferite de petrecere a timpului liber în Capitală. Football Museum Bucharest va fi cel mai atractiv loc de vizionat meciuri. Aici, fanii fotbalului vor putea comenta meciurile favorite alături de actuali şi foşti fotbalişti, vor face cunoştinţă cu legendele sportului preferat şi vor degusta cele mai deosebite meniuri create chiar de Mircea Dinescu.

Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din România şi îşi propune să ofere publicului autohton şi turiştilor străini care aleg să viziteze Bucureştiul o experienţă de interacţiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri şi va găzdui colecţii în premieră în România, experienţe interactive, spaţiu de evenimente, fanshop, bistro şi cafenea. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al muzeului, www.footballmuseum.ro.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele