Ultima oră
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”

Formula 1 a confirmat reîntoarcerea în Las Vegas din anul următor

Formula 1 Publicat pe 26 apr 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20685893/1/formula-1-1.jpg

Site-ul oficial al Formulei 1 a anunţat că cea mai importantă competiţie din sporturile cu motor va avea o cursă „de noapte” în Las Vegas, începând cu 2023. Grand Prix-ul din „Oraşul Luminilor” va avea loc într-o sâmbătă din luna noiembrie şi va fi una dintre cele trei etape din Statele Unite, alături de Miami şi Austin.

Marele Premiu de la Austin a reprezentat un succes încă de la prima cursă, din 2012, în timp ce cursa desfăşurată la Miami câştigă în popularitate de la an la an.

Nu va fi prima dată când „Vegasul” va găzdui o asemenea competiţie. În oraşul din Nevada s-au mai organizat curse de Formula 1, dar niciodată traseul nu a fost amenajat chiar în „fâşie”, printre unele dintre cele mai luxoase cazinouri şi hoteluri din întreaga lume. 

În 1981 şi 1982, cursele s-au desfăşurat în parcarea celebrului cazino Caesar’s Palace, dar nu se bucurau de o audienţă deosebită. Cu toate acestea, Bernie Ecclestone, „şeful” Formulei 1, nu abandonat ideea unui Grand Prix al Vegasului. În anul 1996, cinci reprezentanţi ai industriei cazinourilor au asistat la Marele Premiu al Principatului Monaco. Ei nu au avut, însă, „mandat” şi de la ceilalţi proprietari de cazinouri, astfel că planul de reluare a curselor nu s-a materializat.

Fernando Alonso: „Va fi un circuit foarte rapid”

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20685893/2/formula-1-2.jpg

Potrivit datelor furnizate de oficialii F1, viitorul circuit din Las Vegas va fi lung de 6.12 km, iar viteza maximă potenţială va fi de 342 km/h. În acelaşi timp, configuraţia prevede trei linii drepte, o serie de curbe care vor putea fi abordate cu viteză mare şi o singură şicană.

„Va fi un circuit foarte rapid. Am crezut că va fi mult mai lent şi sunt surprins de viteza pe care o poţi atinge acolo. Credeam că va fi asemănător cu cel de la Baku, stilul, cu multe viraje şi poate o linie dreaptă. Dar sunt numai linii drepte", a spus pilotul Fernando Alonso, care s-a declarat îngrijorat de faptul că în sezonul viitor este prevăzut un număr record de etape (24): „Cred că ar trebui să avem grijă cu numărul de curse. Ar trebui să ne punem de comun acord pentru un număr limitat de curse, deoarece este solicitant pentru echipe, mai ales că nu mai avem la fel de multe curse în Europa”.

Cazinourile online câştigă teren

Pentru organizarea Grand Prix-ului Las Vegasului, şi-au dat mâna autorităţi şi mai multe entităţi sportive, media şi din industria gamblingului: F1, Liberty Media, Live Nation Entertainment, Las Vegas Convention and Visitors Authority, Founding Partners Caesars Entertainment, MGM Resorts International, and Wynn Las Vegas and Presenting Partners MSG Sphere şi Resorts World Las Vegas and The Venetian Resort.

De altfel, relaţia dintre autorităţile din SUA şi industria de jocurilor de noroc este tot mai consolidată, multe state legalizând casele de pariuri şi cazinourile online care în România funcţionează de mult timp, despre unul dintre cazinourile apreciate putând fi citite detalii în MrBit Casino review.

Modificarea legislativă are darul de a-i îngrijora pe cei din Las Vegas, pentru că tot mai mulţi jucători vor descoperi avantajele oferite de platformele online. Astfel, patronii cazinourilor încearcă să găsească noi modalităţi de a atrage un număr mare de vizitatori, iar un Mare Premiu de F1 poate fi formula câştigătoare.

„Unicul Las Vegas şi Formula 1 reprezintă combinaţia perfectă între viteză şi strălucire. Încrederea noastră în succesul acestei decizii este evident. Nici nu mai are sens să vorbim despre potenţialul de audienţă al F1. Vegasul va duce prestigiul acestui sport cu motor la un alt nivel”, a declarat Greg Maffei, CEO Liberty Media. 

La rândul său, Stefano Domenicali, preşedintele F1, a fost de părere că este un moment extraordinar pentru sportul pe care îl reprezintă: „Nu este un loc mai potrivit pentru Formula 1 decât capitala divertismentului mondial. Abia aşteptăm să vină anul următor”.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele