Ultima oră
Irina Bara a fost învinsă în sferturi la turneul de la Oeiras Irina Bara a fost învinsă în sferturi la turneul de la Oeiras
Canotaj | Patru echipaje tricolore s-au calificat vineri în finalele pentru medalii. În total, sunt zece bărci ale României în finalele A

Canotaj | Patru echipaje tricolore s-au calificat vineri în finalele pentru medalii. În total, sunt zece bărci ale României în finalele A
Apariţie specială la Paris! România va avea reprezentare în concursul de iahting Apariţie specială la Paris! România va avea reprezentare în concursul de iahting
5 vinuri româneşti pentru Paşte de la 4 experţi Unvinpezi.ro 5 vinuri româneşti pentru Paşte de la 4 experţi Unvinpezi.ro
Formula 1 | Hülkenberg va părăsi Haas şi va deveni primul recrut al Audi

Formula 1 | Hülkenberg va părăsi Haas şi va deveni primul recrut al Audi
Ultimă oră! Transferul lui Coman în Qatar, prăbuşit? Becali a făcut anunţul: ”Poate să îmi aducă 50 de milioane şi să îl dau cu 5 milioane?”

Ultimă oră! Transferul lui Coman în Qatar, prăbuşit? Becali a făcut anunţul: ”Poate să îmi aducă 50 de milioane şi să îl dau cu 5 milioane?”

Formula 1 ajunge pentru prima dată la Miami. O nouă filă a duelului Red Bull vs Ferrari, în direct pe Prima Sport

Formula 1 Publicat de Daian Cutu pe 6 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20692512/1/f1.jpg

Premieră Formula 1 în acest weekend, în direct pe Prima Sport. Caravana ”Marelui Circ” ajunge pe traseul de la Miami.

Traseul american trebuia introdus în calendar în urmă cu două sezoane, dar pandemia de Covid a dat peste cap calculele. Reprezentanţii circuitului au acord pentru 10 sezoane cu Formula 1 ce va face ca Miami să devină o cursă clasică.

Traseul este unul lung, de 5.4 kilometri, ce are o linie dreaptă lungă şi 19 viraje. Astfel avem reţeta pentru o cursă spectaculoasă şi plină de depăşiri, favoriţii fiind din nou piloţii Red Bull şi Ferrari.

Programul transmisiunilor Marelui Premiu de la Miami:

Vineri

Antrenament 1 - ora 21:30, în direct pe Prima Sport 3

Antrenament 2 - ora 00:30, în direct pe Prima Sport 1

Sâmbătă

Antrenament 3 - ora 20:00, în direct pe Prima Sport 3

Calificări - ora 23:00, în direct pe Prima Sport 3

Duminică

Cursa - ora 22:30, în direct pe Prima Sport 1

Prima ”dublă” a sezonului pentru Red Bull. Verstappen, demonstraţie de forţă la Imola. Cursă de coşmar pentru Ferrari

 

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Imola.

El a fost urmat de coechipierul său Sergio Perez şi de britanicul Lando Norris (McLaren Mercedes).

Într-o cursă disputată pe o pistă umedă la început, dar care s-a uscat foarte repede, Verstappen a condus din start până la final şi a obţinut şi cel mai bun timp pe un tur de circuit.

Sergio Perez, al treilea pe grilă, a pornit mai bine decât monegascul Charles Leclerc şi l-a întrecut pe pilotul Ferrari, locul 2, în primele viraje.

Leclerc s-a duelat cu Perez pe mai toată durata evenimentului de duminică. Spre final, monegascul, clasat pe locul 3 la mare distanţă de ceilalţi piloţi, a intrat la boxe pentru a pune pneuri soft în încercarea de a obţine punctul bonus. Temându-se că va fi ajuns din urmă, Perez a făcut şi el aceeaşi manevră şi cei doi au ajuns foarte aproape unul de altul. Dorind să-l întreacă pe mexican, Leclerc a forţat şi a ieşit în decor. Pentru că şi-a avariat aripa faţă, Leclerc a intrat din nou la standuri şi a retrogradat până pe locul 9. El nu a mi putut recupera decât până la poziţia a şasea.

La Imola, pe locul al patrulea a încheiat un alt britanic, George Russel (Mercedes), pornit de pe locul al XI-lea al grilei, înaintea finlandezului Valtteri Bottas (Alfa Romeo), clasat al cincilea.

Verstappen a recuperat multe puncte în clasamentul piloţilor după acest Grand Prix, în care a acumulat în total 34 de puncte (26 plus 8 pentru că s-a impus la sprint). Lider rămâne Leclerc, cu 86 de puncte, urmat de Verstappen, 59, Perez, 54, Russel, 49 şi Sainz, 38.

La constructori, Ferrari este pe primul loc, cu 124 de puncte. Şi în această ierarhie Red Bull s-a apropiat de lider, fiind pe locul 2, cu 113 puncte. Mercedes încheie podiumul, cu 77 de puncte.

mail-share icon Email
viewscnt

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele