Ultima oră
VIDEO | Metz - Lyon 1-2. Ladislau Boloni are o situaţie tot mai dificilă în clasament VIDEO | Metz - Lyon 1-2. Ladislau Boloni are o situaţie tot mai dificilă în clasament
VIDEO | Bologna - Verona 2-0. Gazdele urcă pe 4 în Serie A! VIDEO | Bologna - Verona 2-0. Gazdele urcă pe 4 în Serie A!
VIDEO | Leverkusen - Mainz 2-1. Liderul din Bundesliga trece cu bine peste un meci complicat VIDEO | Leverkusen - Mainz 2-1. Liderul din Bundesliga trece cu bine peste un meci complicat
EXCLUSIV | Vasile Miriuţă nu este impresionat de baza celor de la FCSB! "Eu le-am văzut astea în '98" EXCLUSIV | Vasile Miriuţă nu este impresionat de baza celor de la FCSB! "Eu le-am văzut astea în '98"
VIDEO | Sub bagheta lui Adi Mutu, CFR arată excelent. ”La statistică stăm bine, dar să dăm continuitate”
VIDEO | Sub bagheta lui Adi Mutu, CFR arată excelent. ”La statistică stăm bine, dar să dăm continuitate”
VIDEO | ”Am avut 30 de minute bune”. Zeljko Kopic vede partea bună din eşecul cu CFR VIDEO | ”Am avut 30 de minute bune”. Zeljko Kopic vede partea bună din eşecul cu CFR

Formula 1 ǀ FIA a renunţat rapid la ancheta privind conflictul de interese în cazul lui Toto şi Susie Wolff

Formula 1 Publicat pe 8 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/21415043/1/f1-1.jpg

FIA a renunţat la investigaţia privind conflictul de interese în cazul directorului echipei Mercedes, Toto Wolff, şi al soţiei sale, Susie, relatează The Guardian.

Marţi, FIA anunţa că va investiga o acuzaţie potrivit căreia informaţii confidenţiale ar fi fost transmise între un membru al unei echipe şi un membru al Formula One Management (FOM). Aceasta era centrată pe Wolff şi pe soţia sa, care este director general al F1 Academy, seria de curse exclusiv feminină organizată de FOM.

Se pare că decizia de a investiga a fost motivată de un articol de presă nefondat, în care se afirma că Wolff ar fi făcut un comentariu care nu putea proveni decât din informaţiile primite de la un membru al personalului FOM. FIA a citat "speculaţiile din mass-media" cu privire la această problemă ca parte a motivului său de a ancheta, dar nu au existat prea multe dincolo de acea singură sursă.

Reacţia a fost rapidă. Mercedes a condamnat cu hotărâre investigaţia, la fel ca şi Susie Wolff, care a calificat-o drept "insultătoare" şi înrădăcinată "în comportamente intimidante şi misogine". FOM a fost la fel de fermă, avertizând cu prudenţă împotriva "formulării unor acuzaţii imprudente şi grave fără substanţă".

A doua zi, toate cele 10 echipe de F1 au emis un comunicat aproape identic în care confirmau că nu au depus nicio plângere cu privire la transmiterea de informaţii şi îşi exprimau sprijinul unanim pentru F1 Academy, ceea ce poate fi considerată drept o mişcare aproape fără precedent.

Acţiunea lor a mutat atenţia asupra motivelor pentru care FIA a deschis investigaţia şi a determinat o schimbare remarcabilă joi seară, când forul a anunţat că nu există niciun caz în care să se dea socoteală.

"În urma unei examinări a Codului de conduită al Formula One Management şi a politicii privind conflictul de interese din F1 şi a confirmării faptului că există măsuri de protecţie adecvate pentru a atenua orice potenţial conflict, FIA este convinsă că sistemul de gestionare a conformităţii FOM este suficient de robust pentru a preveni orice divulgare neautorizată de informaţii confidenţiale", se arată în comunicatul său. "FIA poate confirma că nu există nicio investigaţie în curs de desfăşurare la nivel de anchete etice sau disciplinare care să implice vreo persoană".

Nu s-a dat nicio explicaţie cu privire la ce a determinat această tentativă de investigaţie, de ce a fost făcută publică şi cum de s-a renunţat atât de repede la ea. De asemenea, este posibil ca evenimentele de săptămâna aceasta să fi afectat grav relaţia dintre organismul de conducere, echipe şi FOM, adaugă The Guardian.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele