Ultima oră
Xabi Alonso a decis unde va antrena sezonul viitor! Xabi Alonso a decis unde va antrena sezonul viitor!
Revenire de senzaţie la naţională? Un veteran e propus pentru postul de fundaş stânga. ”E posibil să se gândească” Revenire de senzaţie la naţională? Un veteran e propus pentru postul de fundaş stânga. ”E posibil să se gândească”
Fost ofiţer în armata franceză, despre riscurile de securitate la JO: ”Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat” Fost ofiţer în armata franceză, despre riscurile de securitate la JO: ”Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat”
Flavio Briatore, operat pe inimă la Milano după descoperirea unei tumori benigne Flavio Briatore, operat pe inimă la Milano după descoperirea unei tumori benigne
Plecarea lui Hagi de la Farul a fost anunţată, iar ”Regele” recunoaşte: ”Am declarat că mi-aş dori să antrenez şi o altă echipă.”
Plecarea lui Hagi de la Farul a fost anunţată, iar ”Regele” recunoaşte: ”Am declarat că mi-aş dori să antrenez şi o altă echipă.”
Anca Todoni, eliminată în optimi la turneul WTA 125 de la San Luis Anca Todoni, eliminată în optimi la turneul WTA 125 de la San Luis

Formula 1 ǀ Monopostul ars în terifiantul accident suferit de Romain Grosjean la cursa din Bahrain, în 2020, va fi expus la Madrid

Formula 1 Publicat pe 22 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/21027337/1/twitter-f1-grosjean.jpg

Monopostul pilotat de Romain Grosjean, care a ars la Marele Premiu din Bahrain în 2020, va fi expus la o expoziţie dedicată F1 din 24 martie, la Madrid, relatează lequipe.fr.

Monopostul, sau mai bine spus ce a mai rămas din el, va fi expus într-o sală specială intitulată „Supravieţuire”. Vizitatorii vor putea descoperi şasiul monopostului Haas, ţinut până acum secret, şi imagini nepublicate ale accidentului.

Romain Grosjean a fost intervievat de organizatorul expoziţiei pentru a povesti acest accident. ”Şasiul este încă dintr-o singură bucată, dispozitivul halo este acolo şi, în afară de deteriorare şi arsură, este tot aşa cum ar trebui să fie. Presupun că asta mi-a salvat viaţa", a spus pilotull franco-elvetian.

La 29 noiembrie 2020, pilotul francez Romain Grosjean suferea un accident înfiorător pe Bahrain International Circuit de la Sakhir, din care a scăpat miraculos.

În turul I al cursei din antepenultima etapă a sezonului 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1, monopostul Haas condus de Grosjean a lovit bariera de protecţie de pe marginea pistei cu o viteză de 221 kilometri/oră şi a fost supus unei forţe de peste 50G.

Maşina a lovit frontal bariera de protecţie şi s-a rupt în două bucăţi. Partea cu cockpitul pilotului a trecut de bariera metalică şi a fost cuprinsă de o vâlvătaie. După 27 de secunde parcă fără sfârşit, el a reuşit să iasă din epava în flăcări, suferind doar arsuri la mâini.

După accident, el a fost transportat la centrul medical al circuitului de la Sakhir, apoi, cu elicopterul, la spitalul forţelor armate de lângă capitala Manama.

mail-share icon Email
viewscnt

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele