Ultima oră
Romeo Lavia, out pentru restul sezonului Romeo Lavia, out pentru restul sezonului
David Popovici vrea tratament special la Jocurile Olimpice David Popovici vrea tratament special la Jocurile Olimpice
"Foarte individualist. Trebuia să îi mai dau o minge să joace singur". Denis Drăguş, pus la zid de un antrenor "Foarte individualist. Trebuia să îi mai dau o minge să joace singur". Denis Drăguş, pus la zid de un antrenor
Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf” Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf”
Elizabeta Samara s-a calificat în optimi la WTT Champions Incheon 2024 Elizabeta Samara s-a calificat în optimi la WTT Champions Incheon 2024
Nu e Drăguşin sau Man! Englezii au numit jucătorul român care trebuie urmărit la EURO Nu e Drăguşin sau Man! Englezii au numit jucătorul român care trebuie urmărit la EURO

Fost director de curse la Formula 1, Michael Masi spune că a primit ameninţări cu moartea după titlul câştigat de Verstappen în 2021

Formula 1 Publicat pe 31 iul 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20798111/1/formula1com.jpg

Într-un interviu publicat duminică în Daily Telegraph, fostul director de curse de Formula 1 din Australia, Michael Masi, susţine că a primit ameninţări cu moartea şi insulte după deciziile sale controversate din ultima rundă a Marelui Premiu Abu Dhabi 2021, când Max Verstappen a câştigat titlul în faţa lui Lewis Hamilton.

"M-am simţit ca fiind cel mai urât om de pe planetă. Am primit ameninţări cu moartea de la oameni care mi-au spus că vor avea grijă de mine şi de familia mea”, a explicat el.

Fostul director de cursă a spus că a primit "sute de mesaje": "Au fost şocante, rasiste, abuzive, răutăcioase, oamenii m-au făcut în toate felurile. Şi au fost ameninţări cu moartea. Şi a continuat, pe contul meu de Facebook şi mai ales pe LinkedIn, care se presupune a fi o platformă profesională. Erau acelaşi tip de insulte".

Şocat de această revărsare de ură, Michael Masi, "îngrijorat de sănătatea sa mintală”, consideră că ar fi trebuit "să meargă la un specialist” în loc să "minimizeze situaţia, inclusiv vis-a-vis de FIA ​​(n.r.- federaţia internaţională)”.

El a demisionat. Angajat de FIA ​​în urma morţii lui Charlie Whiting la începutul lui 2019, acesta a decis să plece în iulie, pentru a se întoarce să locuiască în Australia.

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a XXII-a etapă, ultima, a Campionatului Mondial de Formula 1 şi, totodată, primul său titlul mondial. El a fost urmat de Lewis Hamilton, pe care l-a întrecut în ultimul tur, într-o nouă cursă controversată, cu haos în deciziile comisarilor FIA. Spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) a completat podiumul.

Cursa s-a jucat în ultima sa parte, după turul 53/58, în urma unui accident suferit de Nicholas Latifi (Williams), care a necesitat intrarea pe pistă a safety car-ului.

Înaintea accidentului, Hamilton conducea confortabil, cu peste 11 secunde avans faţă de Verstappen şi între cei doi se aflau cinci monoposturi întârziate cu un tur.

Iniţial, directorul de cursă şi şeful comisarilor FIA, Michael Masi, a decis că monoposturile întârziate rămân pe loc, apoi s-a răzgândit şi le-a permis acestora să revină în coada plutonului. Această ultimă situaţie a "pulverizat" avantajul lui Hamilton şi i l-a plasat în "coaste" pe Verstappen, care între timp trecuse pe la boxe şi "încălţase" cauciucuri de compoziţie soft.

S-a mai concurat doar un tur, suficient pentru olandez să-l întreacă pe pilotul britanic, a cărui maşină era echipată cu pneuri dure uzate, şi să-i "sufle" titlul mondial. 

mail-share icon Email
viewscnt

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele