Ultima oră
VIDEO | Csikszereda - Dinamo 0-0. ”Câinii” au acceptat dominarea din retur a ciucanilor şi rămân în Superliga VIDEO | Csikszereda - Dinamo 0-0. ”Câinii” au acceptat dominarea din retur a ciucanilor şi rămân în Superliga
Cristi Dulca nu a fost invitat la meciul de retragere al Generaţiei de Aur. Răspuns plin de bun simţ al fostului internaţional. ”Nu am fost invitat, dar m-aş fi dus” | EXCLUSIV Cristi Dulca nu a fost invitat la meciul de retragere al Generaţiei de Aur. Răspuns plin de bun simţ al fostului internaţional. ”Nu am fost invitat, dar m-aş fi dus” | EXCLUSIV
Selecţionerul Albaniei a anunţat un lot preliminar de 27 de jucători. Pe listă e şi un fotbalist din Superliga Selecţionerul Albaniei a anunţat un lot preliminar de 27 de jucători. Pe listă e şi un fotbalist din Superliga
VIDEO | Panică la Mircurea Ciuc! Un fan dinamovist a căzut din tribună. A fost nevoie de intervenţia ambulanţei VIDEO | Panică la Mircurea Ciuc! Un fan dinamovist a căzut din tribună. A fost nevoie de intervenţia ambulanţei
VIDEO | Cel mai frumos gol anulat al sezonului! Ciucanul Jebari, execuţie fabuloasă de la distanţă în poarta lui Dinamo VIDEO | Cel mai frumos gol anulat al sezonului! Ciucanul Jebari, execuţie fabuloasă de la distanţă în poarta lui Dinamo
Unai Emery şi-a prelungit contractul cu Aston Villa Unai Emery şi-a prelungit contractul cu Aston Villa

Fost patron din prima ligă, decedat la 68 de ani. ”Eleganţa şi bunul simţ care l-au caracterizat mereu, au fost însoţite şi de discreţie”

UTA Arad Publicat de Daian Cutu pe 21 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38243/21068557/1/bara.jpg

Fostul investitor al celor de la UTA Arad, Nicolae Bara a trecut în nefiinţă, luni, la vârsta de 68 de ani. Acesta a locuit în ultima parte a vieţii sale la Viena.

Omul de afaceri părea că ar dori să se implice din nou la arădeni, dar din păcate a decedat.

Bara a contribuit cu aproximativ 6 milioane de euro la UTA, în perioada 2006-2008. Fanii au postat un comunicat, în care îşi exprimă respectul pentru cel care a ajutat ”Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc.

"Marea familie utistă este mai săracă, odată cu trecerea în lumea celor drepţi a lui Nicolae Bara, omul care din anul 2006 şi-a legat pentru totdeauna destinul de cel al clubului nostru iubit. Faptul că UTA şi-a păstrat identitatea şi palmaresul, deşi a trecut şi trece în continuare prin momente foarte dificile, i se datorează în mare măsură.

Nicolae Bara a fost primul care a securizat cel mai important brand al Aradului şi, totodată, ultimul investitor privat autentic pe care l-a avut UTA. A sosit în Arad şi la UTA cu inima deschisă şi şi-a propus să ducă clubul la un nivel ridicat de profesionalism. Pentru că avea gânduri serioase la UTA şi dorea să trecem la o formă modernă de organizare, a înfiinţat un S.A., care a asigurat continuitatea clubului după dificilul moment din 2010, când UTA părea că a ajuns din nou la capăt de drum.

Cu asociaţia noastră, înfiinţată la scurt timp după sosirea domniei sale la UTA, a avut mereu un dialog sincer şi onest, iar relaţia a fost una de încredere reciprocă. Într-o perioadă în care UTA era ignorată, atât de administraţia locală, cât şi de sponsori arădeni, Nicolae Bara a făcut infuzii enorme de capital în club, susţinând o mare parte din cheltuieli în cele două sezoane consecutive disputate în prima divizie.

Lipsa de respect cu care a fost tratat de către conducerea oraşului de la acea perioadă i-a grăbit plecarea de la UTA, dar şi într-un astfel de moment a dat dovadă de eleganţă şi altruism. Nu a avut nicio pretenţie financiară, renunţând la toate creditările pe care le-a făcut clubului şi, aşa cum declara mai târziu, într-un interviu din 2014: 'Am vrut să predau atât firma pe care funcţiona clubul, cât şi sigla şi dreptul de folosinţă al numelui UTA către Primăria Arad. Am fost refuzat categoric de primar, aşa că am decis să o las celor mai corecţi oameni de lângă echipă, acelora din Suporter Club UTA'.

Eleganţa şi bunul simţ care l-au caracterizat mereu, au fost însoţite şi de discreţie, modestie şi de un suflet mare. A ajutat familiile unor utişti care au trecut prin clipe grele, dar a ţinut ca aceste lucruri să nu fie făcute publice şi, până astăzi, noi ne-am ţinut de cuvânt. Considerăm însă că, într-un astfel de moment, dar şi într-un context în care moştenirea sa este întinată de conducătorii UTA-ei de azi, e important pentru viitorul comunităţii alb-roşii să conştientizăm că acest club a fost reprezentat în ultimele decenii şi de oameni care s-au ridicat la anvergura numelui UTA.

Reprezentanţi ai asociaţiei noastre s-au revăzut cu Nicolae Bara în diferite ocazii după plecarea sa, atât în ţară, cât şi la Viena şi am fost surprinşi să constatăm că era mereu la curent cu ce se întâmplă la UTA, senzaţia noastră fiind, de fiecare data, că şi-ar dori ca într-o zi să se întoarcă. În ultimele luni am crezut într-o posibilă implicare la UTA, dar din păcate uşile i-au fost închise, aşa cum le-au fost închise şi altor investitori de bună credinţă.

Dar pentru că UTA nu se confundă cu cei care o conduc vremelnic, putem afirma cu convingere că Nicolae Bara, prin ceea ce a făcut pentru UTA, va rămâne mereu în mijlocul comunităţii utiste, iar numele său va fi mereu asociat cu cel mai important simbol al Aradului: triunghiul alb-roşu, inscripţionat cu literele de aur 'UTA'. Noi promitem solemn că îi vom cinsti mereu memoria, iar cel mai potrivit mod de a o face va fi să protejăm moştenirea pe care ne-a lăsat-o: marca UTA.

Suporter Club UTA transmite pe această cale condoleanţe familiei, precum şi tuturor prietenilor şi apropiaţilor domnului Nicolae Bara. Dummnezeu să-l odihnească!

Suporter Club UTA 21.03.2023",
este comunicatul fanilor arădeni.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

UTA Arad

Ultimele articole Toate articolele