Ultima oră
Jesus Navas a semnat pe viaţă Jesus Navas a semnat pe viaţă
Se umple Arena Naţională? Numărul uriaş de bilete vândute pentru duelul dintre Dinamo şi Csikszereda Se umple Arena Naţională? Numărul uriaş de bilete vândute pentru duelul dintre Dinamo şi Csikszereda
Absenţă de marcă pentru Bayern Munchen în ultimul meci al sezonului Absenţă de marcă pentru Bayern Munchen în ultimul meci al sezonului
OFICIAL | Corvinul Hunedoara a anunţat plecarea lui Marius Coman OFICIAL | Corvinul Hunedoara a anunţat plecarea lui Marius Coman
Costel Gâlcă luptă pentru Europa: „Trebuie să fim concentraţi la meciul nostru” Costel Gâlcă luptă pentru Europa: „Trebuie să fim concentraţi la meciul nostru”
Antrenorul care ar accepta imediat să vină la FCU Craiova: „De ce nu?” Antrenorul care ar accepta imediat să vină la FCU Craiova: „De ce nu?”

Foşti preşedinţi ai DFB, judecaţi pentru evaziune fiscală în legătură cu CM din 2006

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 4 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21513100/1/ddb.jpg

Procesul celor trei foşti înalţi oficiali ai Federaţiei Germane de Fotbal (DFB) acuzaţi de evaziune fiscală în legătură cu Cupa Mondială din 2006, din Germania, a început luni la Frankfurt, relatează AFP.

Foştii preşedinţi ai Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Theo Zwanziger şi Wolfgang Niersbach, precum şi secretarul general Horst Schmidt sunt acuzaţi că au comis evaziune fiscală când erau membri ai comitetului de organizare CM de fotbal masculin din 2006.

Procuratura îi acuză de "evaziune sau complicitate la evaziune" privind diferite taxe "în beneficiul Federaţiei Germane de Fotbal". În total, se presupune că nu au fost plătite taxe în valoare de peste 13,7 milioane de euro pentru anul 2006.

Potrivit rechizitoriului, un comitet responsabil cu organizarea turneului a primit aproximativ 6,7 milioane de euro în 2005. Această sumă ar fi trebuit să acopere cheltuielile unei aşa-numite gale pentru Cupa Mondială din 2006, conform conturilor Federaţiei Germane de Fotbal. Cu toate acestea, gala nu a avut loc niciodată şi, prin urmare, suma nu a fost deductibilă fiscal.

Proces afectat de Covid

În schimb, potrivit procuraturii, banii au fost folosiţi pentru a rambursa un împrumut pe care legenda fotbalului german Franz Beckenbauer, decedat luna trecută şi care a condus comitetul de organizare la acea vreme, l-a contractat în privat de la regretatul patron al Adidas, Robert Louis-Dreyfus.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri