Ultima oră
John Textor, patronul grupărilor Olympique Lyon şi Botafogo, suspendat 45 de zile în Brazilia. Care este motivul John Textor, patronul grupărilor Olympique Lyon şi Botafogo, suspendat 45 de zile în Brazilia. Care este motivul
Naţionala României se reuneşte duminică, pentru dubla cu Cehia din faza play-off CM2025 Naţionala României se reuneşte duminică, pentru dubla cu Cehia din faza play-off CM2025
VIDEO | FCSB - Farul, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Farul, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă. Echipele probabile!
El va fi înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool! Cormoranii s-au înţeles cu antrenorul El va fi înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool! Cormoranii s-au înţeles cu antrenorul
VIDEO | FCU Craiova - "U" Cluj, astăzi, de la ora 17:30, în direct la Prima Sport 1! Două echipe cu obiective diferite VIDEO | FCU Craiova - "U" Cluj, astăzi, de la ora 17:30, în direct la Prima Sport 1! Două echipe cu obiective diferite
VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, sâmbătă, de la 11:30, în direct pe Prima Sport 1. Speranţe la promovarea directă pentru echipa din Miercurea Ciuc VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, sâmbătă, de la 11:30, în direct pe Prima Sport 1. Speranţe la promovarea directă pentru echipa din Miercurea Ciuc

Fostul arbitru Negreira păstrează tăcerea în legătură cu presupusul caz de corupţie de la FC Barcelona

Barcelona Publicat pe 19 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38287/21529193/3/fc-barcelona-2.jpg

Fostul arbitru spaniol José María Enríquez Negreira a ales să păstreze tăcerea atunci când a compărut marţi în faţa instanţei, în legătură cu presupusul scandal de corupţie în care este implicată FC Barcelona.

Surse judiciare au declarat pentru AFP că bărbatul în vârstă de 78 de ani şi-a exercitat dreptul de a nu depune mărturie în timpul unei scurte înfăţişări în faţa Tribunalului Penal din Barcelona, după ce a fost citat de judecătorul de instrucţie Joaquin Aguirre.

Prima citaţie a lui Negreira a fost programată pentru luna februarie, dar a fost amânată de două ori la cererea apărării, care a susţinut că acesta nu poate depune mărturie deoarece are demenţă.

Clubul catalan, actualul său preşedinte Joan Laporta şi cei doi predecesori ai săi, Sandro Rosell şi Josep Maria Bartomeu, au fost inculpaţi în acest caz pentru presupuse plăţi către firmele lui Negreira între 2001 şi 2018, anul în care acesta a părăsit funcţia de arbitru numărul 2 al Spaniei.

Justiţia spaniolă investighează dacă aceste plăţi, estimate la peste şapte milioane de euro, ar fi putut fi folosite pentru a influenţa în vreun fel competiţia, ceea ce Barcelona neagă, susţinând că ele corespund unor rapoarte privind arbitrajul.

Potrivit acuzării, clubul catalan i-a plătit în total peste 7,3 milioane de euro lui Negreira între 2001 şi 2018. Aceste plăţi au fost efectuate prin intermediul Dasnil 95, o companie deţinută de fostul arbitru, şi au luat sfârşit atunci când acesta şi-a pierdut poziţia de arbitru numărul 2 al Spaniei.

Supranumit "afacerea Negreira", scandalul a afectat Barça timp de luni de zile, clubul negând orice abatere.

Ancheta a căpătat o nouă dimensiune la sfârşitul lunii septembrie, odată cu percheziţia la sediul Comisiei Tehnice a Arbitrilor (CTA), corpul de arbitri spaniol, aflat în incinta Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) din Las Rozas, în apropiere de Madrid.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Barcelona

Ultimele articole Toate articolele