Ultima oră
Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil” Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil”
Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins
Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar
Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani” Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani”
Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia” Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia”

Fostul căpitan al naţionalei de crichet din Nepal, reţinut după acuzaţii de viol

Sporturi Publicat pe 6 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20880397/1/nepal.jpg

Sandeep Lamichhane, fostul căpitan al echipei de crichet din Nepal, fugit în străinătate de când luna trecută a fost emis un mandat de arestare pentru un presupus viol, a fost arestat, joi, pe aeroportul din Kathmandu.

”Sandeep Lamichhanee a sosit în Nepal şi este în arest. Ancheta noastră şi alte proceduri judiciare vor continua”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei din districtul Kathmandu, Dinesh Raj Mainali.

Starul de crichet fugar anunţase anterior pe pagina sa de Facebook întoarcerea ”pentru a-şi dovedi nevinovăţia”, cu coordonatele zborului său de joi către Kathmandu, unde îl aştepta poliţia.

Tânărul de 22 de ani fusese suspendat din postul său de căpitan de crichet al Nepalului în urma unui mandat de arestare emis de un tribunal nepalez pe 8 septembrie, pe motivul unei plângeri de viol.

O anchetă a fost deschisă după plângerea unei tinere de 17 ani care l-a acuzat pe starul crichetului nepalez că a violat-o într-o cameră de hotel pe 22 august, după o seară petrecută împreună.

Sandeep Lamichhanee juca atunci la turneul Jamaica Tallawahs din Caribbean Cricket League, care avea loc în Indiile de Vest.

”Sunt nevinovat şi cred cu fermitate în legile din Nepal”, proclamase atunci vedeta de crichet într-un comunicat de presă difuzat pe reţelele de socializare, asigurând că urmează să se întoarcă să se apere în ţara sa.

Dar sportivul nu s-a întors în Nepal şi apoi şi-a reiterat nevinovăţia pe reţelele de socializare, argumentând că şederea sa prelungită în străinătate este legată de starea sa psihică.

”Vestea mandatului de arestare emis împotriva mea... m-a tulburat psihic. Nu mă puteam gândi ce să fac sau ce să nu fac.

Sănătatea mea se îmbunătăţeşte treptat şi plănuiesc să mă întorc în Nepal cât mai curând posibil pentru a mă apăra vehement”, a scris el.

Poliţia nepaleză a anunţat apoi că a solicitat asistenţa Interpolului printr-un anunţ  prin care solicită ţărilor membre cooperarea lor.

Presupusul caz de viol vine după ce actorul Paul Shah a fost recent condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru agresiune sexuală asupra unui minor şi despăgubiri pentru victima acestuia.

Aproximativ 2.300 de cazuri de viol au fost raportate în Nepal anul trecut, spune poliţia, dar susţinătorii drepturilor subliniază că multe atacuri nu sunt raportate în ţara profund patriarhală.

mail-share icon Email
viewscnt

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele