Ultima oră
Andrei Borza a oferit prima reacţie după scandalul ieşirii în club: „Vreau să arăt tuturor că sunt cel mai bun!” Andrei Borza a oferit prima reacţie după scandalul ieşirii în club: „Vreau să arăt tuturor că sunt cel mai bun!”
”Vei antrena FCSB?”. Marius Şumudică recunoaşte: ”V-am spus!”
”Vei antrena FCSB?”. Marius Şumudică recunoaşte: ”V-am spus!”
Anunţul făcut de Dan Şucu înaintea partidei cu Universitatea Craiova. ”Echipa are nevoie de noi!” Anunţul făcut de Dan Şucu înaintea partidei cu Universitatea Craiova. ”Echipa are nevoie de noi!”
Pleacă Rrahmani din Giuleşti? Bergodi a făcut anunţul pe care toţi fanii Rapidului îl aşteptau Pleacă Rrahmani din Giuleşti? Bergodi a făcut anunţul pe care toţi fanii Rapidului îl aşteptau
Au bătut palma! Manchester City a realizat un transfer ce va intra în istorie Au bătut palma! Manchester City a realizat un transfer ce va intra în istorie
Discuţia dintre Edi Iordănescu şi Mircea Lucescu. ”Am ascultat, nu am intervenit în discuţia lor” Discuţia dintre Edi Iordănescu şi Mircea Lucescu. ”Am ascultat, nu am intervenit în discuţia lor”

Fotbalistul care a scris un mesaj superb de adio pentru fanii FCSB e pregătit să sară în tabăra rivalei ”roş-albaştrilor”

FCSB Publicat de Emanoil Ursache pe 25 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21135096/1/fcsb-universitatea-craiova-superliga-superbet-19-02-2023.jpg

Iulian Cristea s-a despărţit de FCSB după 4 ani petrecuţi în tricoul ”roş-albaştrilor”. Fundaşul central a greşit decisiv în meciul cu Farul şi nimic nu a mai putut să îl salveze de furia patronului Gigi Becali, pus pe tăiat şi spânzurat ”capete de Moţoc”.

Ajuns la vârsta de 28 de ani, Iulian Cristea îşi propune să prindă un contract în afara ţării, departe de apucăturile excentrice ale fotbalului mioritic. Stoperul dorit de FC ”U” Craiova ar accepta totuşi să continue în Superligă, dacă impresarul său nu îi va putea îndeplini solicitarea.

Cu sete de revanşă după modul în care a fost tratat de Gigi Becali, Iulian Cristea ar putea ajunge să evolueze pentru Rapid Bucureşti, rivala celor de la FCSB. Dacă nu plec afară, vin în Giuleşti este mesajul pe care i l-ar fi transmis Cristea lui Daniel Niculae, preşedintele ”alb-vişiniilor”, conform publicaţiei Fanatik.

Regretul lui Iulian Cristea şi mica sa împlinire

Iulian Cristea şi-a anunţat despărţirea de FCSB printr-un mesaj emoţionat, postat pe contul său de Instagram, în care stoperul şi-a exprimat regretul că nu a reuşit să câştige un titlu alături de fosta sa echipă.

Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru aceşti ani petrecuţi aici, plec cu regretul că nu am reuşit să câştigam un titlu. Am fost un grup unit, sper să rămâneţi la fel. Vă doresc multă sănătate şi baftă!, a scris Cristea, cu gândul atât la suporteri, cât şi la foştii săi colegi.

Pe 25 februarie 2019, Iulian Cristea a fost adus la FCSB de la Gaz Metan Mediaş. Gigi Becali plătea conducerii medieşene, la acea vreme, suma de 150.000 de euro în schimbul serviciilor fundaşului central ce măsoară 1,84 metri.

Chiar dacă nu a câştigat campionatul alături de FCSB, Iulian Cristea şi-a trecut în palmares Cupa României din sezonul 2019-2020.

Lovit de accidentare în vârful său de formă

În tot acest timp, Cristea a cunoscut fluctuaţii de formă. Apărătorul central născut la Mediaş a trecut de la prestaţii solide ce i-au adus 4 selecţii în echipa naţională, la momente de-a dreptul nefericite, în care a arătat cu un jucător nedemn de o grupare cu pretenţii la titlu.

Per total însă, datorită jocului său aerian solid şi ambiţiei sale, Iulian Cristea a fost un punct de bază în defensiva ”roş-albaştrilor” din ultimii 4 ani. Deloc puţine pentru un apărător central nu au fost momentele în care Iulian Cristea şi-a arătat calităţile şi pe fază ofensivă la FCSB. Stoperul a marcat 9 goluri şi a furnizat 4 pase de gol în 133 de meciuri oficiale în tricoul ”roş-albastru”.

Ghinionul nu a lipsit nici el din istoricul său. El s-a accidentat în luna iunie a anului 2022, într-un meci al României din Liga Naţiunilor împotriva Muntenegrului, într-un moment în care prestaţiile sale ajunseseră la un nivel foarte bun. Cristea a revenit pe teren abia la începutul lunii februarie din acest an, într-o partidă câştigată de FCSB cu 1-0 pe terenul fostei campioane, CFR Cluj. Evoluţia sa a fost una bună, însă treptat finanţatorul Gigi Becali l-a izolat din formula de start în stilul său caracteristic.

În prezent, Iulian Cristea este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la impresionanta sumă pentru fotbalul românesc de 1,3 milioane de euro.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele