Ultima oră
Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”

Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”
NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid
Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată

Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată
ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Fotbalistul şi-a recunoscut homosexualitatea şi îi pune la zid pe Iker Casillas şi Carles Puyol: ”E trist. E o experienţă dificilă”

Fotbal Internațional Publicat pe 11 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20885311/1/casillas.jpg

Joshua Cavallo, primul fotbalist în activitate care şi-a recunoscut homosexualitatea, în vârstă de 22 de ani, care evoluează în prima ligă a ţării natale, Australia, la Adelaide United, i-a atacat pe Iker Casillas şi Carles Puyol, în urma anunţului care a făcut înconjurul lumii. Fostul portar a avut o postare în care a afirmat că este homosexual, în timp ce fostul fundaş al Barcelonei a avut o reacţie care inducea ideea că amândoi ar avea o relaţie.

În cele din urmă, Casillas a declarat că al său cont de socializare a fost spart, dar în spaţiul public a apărut un zvon conform căruia el şi Puyol au făcut totul sub formă de glumă. Joshua Cavallo a reacţionat prompt în privinţa celor doi foşti mari jucători, pe care i-a acuzat că se amuză pe seama minorităţilor sexuale.

Iker Casillas şi Carles Puyol glumesc şi se distrează pe tema coming-out-ului în fotbal, e trist. Este o experienţă dificilă prin care trebuie să treacă orice persoană din comunitatea LGBTQ+. Să văd cum modelele mele şi legende ale acestui sport se amuză pe seama coming-out-ului şi a comunităţii mele este dincolo de lipsă de respect”, a scris Cavallo pe conturile de socializare.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20885311/2/joshua-cavallo.jpg

Joshua Cavallo, primul fotbalist în activitate care şi-a recunoscut orientarea sexuală

Joshua Cavallo, fundaşul stânga al celor de la Adelaide, a publicat un clip video pe Twitter în care şi-a scos la iveală sentimentele şi a dezvăluit că este homosexual, în urmă cu un an.

Potrivit publicaţiilor internaţionale de la acea vreme, fotbalistul de 22 de ani este primul jucător în activitate care are curajul să recunoască.

”Am ceva foarte personal de dezvăluit. Sunt fotbalist şi sunt gay. Am luptat cu sexualitatea mea începând cu vârsta de 6 ani şi acum sunt fericit că pot fi împăcat.

A fost o adevărată călătorie să ajung în acest punct al vieţii mele, dar sunt fericit cu decizia mea de a dezvălui că sunt gay. Până acum nu s-a mai auzit că un fotbalist încă în activitate să fie gay

Vreau să pun umărul la o schimbare. Vreau să arată tuturor că este loc pentru oricine în fotbal şi că fiecare merită să fie cine este cu adevărat”, a spus Cavallo.

Joshua Cavallo se teme înaintea CM din Qatar

Într-un interviu acordat relativ recent, Joshua Cavallo este neliniştit şi se teme pentru securitatea sa într-o ţară cum este Qatar, unde drepturile persoanelor LGBTQ sunt limitate.

Să reprezint Australia la Cupa Mondială este o onoare, dar, în acelaşi timp, sunt probleme cu legile. Întotdeauna am visat să joc pentru ţara mea la Campionatul Mondial, dar oare vreau să îmi pun viaţa în pericol? Este greu de ales, iar situaţia este tristă!”, a recunoscut Cavallo.

Joshua Cavallo a revenit asupra deciziei iniţiale de a nu onora o convocare la naţionala Australiei pentru turneul final al Campionatului Mondial din Qatar, dar el nu se află în lotul lărgit al echipei Australiei. În cariera sa, Cavallo a jucat un singur meci pentru echipa U20 a ţării sale.

 

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri