Ultima oră
Tricourile purtate de vedetele fotbalului la meciul de adio al Generaţiei de Aur vor fi scoase la licitaţie. Tricourile purtate de vedetele fotbalului la meciul de adio al Generaţiei de Aur vor fi scoase la licitaţie.
Alpinistul român Gabriel Ţabără a murit pe Everest Alpinistul român Gabriel Ţabără a murit pe Everest
FCU Craiova a primit o amendă de 22.500 de lei de la Comisia de Disciplină din cauza incidentelor de la meciul cu FC Hermannstadt FCU Craiova a primit o amendă de 22.500 de lei de la Comisia de Disciplină din cauza incidentelor de la meciul cu FC Hermannstadt
Monica Niculescu s-a calificat în semifinale la Strasbourg, la dublu Monica Niculescu s-a calificat în semifinale la Strasbourg, la dublu
Emiliano Martinez ar putea participa la Jocurile Olimpice Emiliano Martinez ar putea participa la Jocurile Olimpice
Dănuţ Lupu, dezvăluiri şocante despre realităţile din fotbalul românesc: ”Dinamo i-a cerut bani ca să joace. I-au pus piedici în carieră” Dănuţ Lupu, dezvăluiri şocante despre realităţile din fotbalul românesc: ”Dinamo i-a cerut bani ca să joace. I-au pus piedici în carieră”

FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa

Gimnastica Publicat de Daian Cutu pe 19 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38218/21564501/1/gimnastica.jpg

Federaţia Română de Gimnastică anunţă, într-un comunicat, că a reconsiderat componenţa echipelor reprezentative pentru Campionatele Europene de gimnastică artistică masculină (seniori şi juniori), organizate în perioada 24-28 aprilie, la Rimini.

Delegaţia României va pleca sâmbătă la Rimini.

Forul a reamintit că la lotul de seniori, gemenii Gabriel şi Robert Burtanete au anunţat că nu vor participa la Campionatele Europene de la Rimini motivând cauze medicale. Forul precizează că în ultimele luni, cei doi nu au respectat programul de antrenament si de recuperare medicală stabilit de colectivul tehnic, acuzând teama de reaccidentare şi implicit imposibilitatea de a se antrena la capacitate maximă. Cei doi sportivi au pierdut astfel ultima şansă de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024. Excluşi din lotul olimpic, cei doi fraţi gemeni îşi vor continua separat pregătirea şi recuperarea medicală în structura lotului naţional de seniori, cazul lor fiind trimis de către Comitetul Executiv al FRG spre analiza Comisiei de disciplină a FRG.

În ceea ce priveşte echipa de juniori, ca urmare a apariţiei în presă a articolelor despre cazul unui sportiv din cadrul centrului naţional olimpic pentru juniori de gimnastică, “care ar fi fost supus unor tratamente necorespunzătoare în cantonamentul de pregătire din Reşiţa”, Comitetul Executiv al FRG a hotărât ca la Campionatele Europene de la Rimini (24-28 aprilie) să participle doar sportivii David Puicea şi Sebastian Torcica, care nu au fost implicaţi în evenimentele care fac obiectul  cercetărilor în Comisia de Disciplină a FRG şi respectiv Comisia de Etica a COSR. Gimnaştii Iustin Mihai, Andrei Titi şi Flavius Borca s-au întoars la cluburile la care sunt legitimaţi până la finalizarea analizelor în curs.

Echipele României la Campionatele Europene de Gimnastică vor fi formate din Andrei Muntean, Răzvan Marc, Nicholas Ţarcă, Roland Modoianu, Emilian Neagu şi Nicolae Bera - la seniori, şi David Puicea, Sebastian Torcică şi Alexandru Ionescu - la juniori.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Gimnastica

Ultimele articole Toate articolele