Ultima oră
A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB
Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat” Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat”
Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă" Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă"
Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV
Bogdan Lobonţ, luat în colimator! ”Nu are nicio logică” Bogdan Lobonţ, luat în colimator! ”Nu are nicio logică”
Ce urcare în clasamentul WTA pentru Irina Begu! Ce urcare în clasamentul WTA pentru Irina Begu!

Franz Beckenbauer va avea o statuie în faţa stadionului grupării Bayern Munchen

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 21 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21565953/1/bec.jpg

Franz Beckenbauer, decedat pe 7 ianuarie la vârsta de 78 de ani, va avea o statuie de bronz în vârful esplanadei care duce la Allianz Arena, stadionul lui Bayern Munchen, a anunţat duminică o asociaţie a suporterilor clubului bavarez.

Statuia lui "Kaiser Franz" va fi la aproximativ 2,70 metri.. Ea va fi turnată pe o bază în forma rombului bavarez şi va sta alături de cea a lui Gerd Müller, cel mai bun marcator din toate timpurile al lui Bayern Munchen, care a murit la 15 august 2021, la vârsta de 75 de an.

Aceasta "ar trebui să amintească de postura elegantă şi de neuitat a Kaiserului în calitate de conducător al jocului", a explicat Kurt-Landauer Stiftung, o fundaţie care poartă numele fostului preşedinte al lui Bayern, înfiinţată în 2017 de către suporterii clubului şi care se află şi în spatele statuii lui Gerd Müller, care urmează să fie dezvelită în septembrie 2023.

Bayern Munchen şi familia lui Franz Beckenbauer au aprobat proiectul, a explicat fundaţia, iar suporterii clubului pot contribui la finanţarea acestuia prin donaţii. Organizatorii se aşteaptă ca inaugurarea să aibă loc în următorul an şi jumătate.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri