Ultima oră
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”
Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin
CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu  în etapa a XX-a a Ligii Naţionale CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu în etapa a XX-a a Ligii Naţionale
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida! VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida!
Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat” Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat”
Controverse în SUA, după ce părinţii lui Kobe Bryant au scos la licitaţie un inel de campion al fostului baschetbalist
Controverse în SUA, după ce părinţii lui Kobe Bryant au scos la licitaţie un inel de campion al fostului baschetbalist

FRF a sancţionat Astra Giurgiu ca urmare a cazurilor de dopaj din 2020

Astra Giurgiu Publicat pe 28 ian 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38235/20578257/1/frf-2.png

Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis, vineri, sancţionarea clubului Astra Giurgiu pentru cazurile de dopaj din 2020.

“În temeiul art. 72.5.6 din RD al FRF, sancţionarea pârâtului AFC Astra cu măsura scăderii a 6 (şase) puncte şi penalitate sportivă 20.000 lei”, este decizia comisiei.

Articolul menţionat prevede următoarele:

“Articolul 72 – Sancţionarea dopingului

5 Dacă mai mult de un jucător din aceeaşi echipă este sancţionat pentru dopaj, echipa va putea fi de asemenea sancţionată. Echipei i se pot scădea 6 puncte sau poate fi exclusă din competiţiile în curs sau viitoare.

6 În toate cazurile va fi aplicată şi sancţiunea penalităţii sportive”.

În septembrie 2020, jucătorii Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă, atunci legitimaţi la Astra Giurgiu, au urmat un tratament interzis de Agenţia Mondială Antidoping şi au fost suspendaţi provizoriu de ANAD. Cei trei au urmat un tratatment intravenos cu vitamine şi minerale la o clinică privată din Bucureşti, care a postat în scop publicitar imagini cu ei pe reţelele de socializare.

Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) s-a autosesizat şi a deschis o anchetă. Acest tip de tratament devine unul interzis de WADA dacă prin perfuzie este introdusă în corpul unui sportiv o cantitate mai mare de 100 de mililitri la 12 ore şi există suspiciuni că acea cantitate a fost depăşită.

În ianuarie 2021, potrivit presei Alexandru Ioniţă a recunoscut în faţa comisiei ANAD că a efectuat un tratament considerat dopaj de WADA, alături de Fatai şi Seto. În aprilie 2021, ANAD a decis ca Takayuki Seto să primească opt luni de suspendare, în timp ce Alexandru Ioniţă şi Kehinde Fatai au fost suspendaţi câte un an. Sancţiunile au fost valabile din momentul suspendării provizorii a celor trei.

 

mail-share icon Email
viewscnt