Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!

Fundaşul lui Sepsi îşi arată susţinerea pentru Viktor Orban şi ataşamentul faţă de Ungaria: ”Ne considerăm urmaşii unui imperiu!”

Sepsi OSK Publicat pe 23 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38234/21029042/1/rapid-bucuresti-sepsi-osk-sfantu-gheorghe-superliga-superbet-20-01-2023-2.jpg

Mark Tamas (29 de ani), fundaşul central maghiar al formaţiei Sepsi Sfântu Gheorghe, şi-a exprimat susţinerea faţă de premierul Ungariei, Viktor Orban.

Tamas l-a descris pe Orban ca fiind un politician care merge până la capăt pentru binele ţării sale, indiferent de opiniile omologilor săi din Uniunea Europeană.

Elogiu adus poporului maghiar şi lui Viktor Orban

”Ideea este că dacă el spune ceva, şi crede că e bine pentru naţiune, merge până la capăt. 

Nu-i pasă ce cred cei din Europa sau oricine altcineva. N-avem probleme cu imigranţii, fiindcă nu intră ilegal în ţara noastră. Suntem o naţiune puternică!”, a expus stoperul pentru Gazeta Sporturilor.  

Apărătorul central a povestit despre momentul în care l-a cunoscut personal pe Viktor Orban şi a spus despre acesta că este un om obişnuit în viaţa de zi cu zi.

Tamas, fără să ţină cont de potenţiale fraude specifice unui regim autoritar, consideră că victoriile în alegeri ale lui Orban din 2010 spun totul despre felul în care este privit premierul Ungariei de poporul maghiar.

De altfel, Mark Tamas a recunoscut că îl consideră pe Viktor Orban cel mai bun premier posibil pentru ţara sa: ”La Academia Puskas l-am cunoscut personal, jucam cu fiul său. Am vorbit cu el, ne-am întâlnit de câteva ori, este un tip normal în viaţa de zi cu zi. Am jucat cu fiul său la academie, apoi fiecare a luat-o pe un alt drum.

Da, poate că în Ungaria există şi o parte dintre maghiari care nu sunt de acord cu Orban. Totuşi, având în vedere că mereu a câştigat alegerile fără probleme, uneori surclasându-şi adversarii, asta spune totul. Este cel mai bun premier pentru Ungaria, aşa cred şi eu!”.

Specificul poporului maghiar, în viziunea lui Mark Tamaş

Fotbalistul lui Sepsi a mai vorbit şi despre ceea ce consideră el că este specific poporului maghiar, respectiv un spirit de luptător impregnat genetic.

”Noi considerăm că dacă ne propunem să facem ceva, facem, indiferent de capcane sau dificultăţi! Credem că avem genetic un spirit de luptător. 

Undeva, în sinea noastră, credem că vom ajunge din nou ca pe vremea lui Puskas, când eram o forţă a Europei. Ne considerăm urmaşii unui imperiu, ai unor războinici, gen Attila, împingem limitele în tot ceea ce facem.”, a adăugat Tamas pentru sursa citată.

O selecţie a prins Mark Tamaş pentru naţionala Ungariei, în meciul cu Andorra din calificările pentru Campionatul Mondial din 2022. Tamaş a îmbrăcat de două ori şi tricoul reprezentativei U21 a ţării vecine.

12 meciuri a jucat stoperul de 1,92 metri pentru Sepsi în actualul sezon, dintre care 10 au fost în Superligă şi două în Cupa României. El s-a transferat la formaţia covăsneană din septembrie anul trecut, liber de contract, după ce ultima oară îmbrăcase tricoul formaţiei din prima ligă poloneză,  Slask Wroclaw.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sepsi OSK

Ultimele articole Toate articolele