Ultima oră
VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia 0-1. Liderul Ligii 2 reuşeşte o nouă victorie VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia 0-1. Liderul Ligii 2 reuşeşte o nouă victorie
David Puicea, locul 8, în finala juniorilor la sărituri David Puicea, locul 8, în finala juniorilor la sărituri
VIDEO | Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia, pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 VIDEO | Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia, pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Cristi Balaj, ironii la adresa unui arbitru din Superliga. „Bine că e la VAR, nu în teren” Cristi Balaj, ironii la adresa unui arbitru din Superliga. „Bine că e la VAR, nu în teren”
"Când m-am apucat de fotbal nu mă gândeam că am să ajung atât de sus". La exact 18 ani de la semifinala cu Middlesbrough, Nicolae Dică a rememorat dubla istorică | EXCLUSIV "Când m-am apucat de fotbal nu mă gândeam că am să ajung atât de sus". La exact 18 ani de la semifinala cu Middlesbrough, Nicolae Dică a rememorat dubla istorică | EXCLUSIV
Prima echipă retrogradată oficial în Serie B, după 3-0 cu Frosinone Prima echipă retrogradată oficial în Serie B, după 3-0 cu Frosinone

Gală de box organizată la Kiev. Două mii de spectatori sunt aşteptaţi. Organizatorii vor anunţa instrucţiunile pentru caz de alertă

Box Publicat pe 27 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38221/21538169/1/gala.jpg

Peste două mii de spectatori sunt aşteptaţi să asiste sâmbătă, la Kiev, la o gală de box al cărei main-event va fi meciul la categoria uşoară dintre ucraineanul Nazri Rahimov şi columbianul Jorge Moya. La începutul galei, organizatorii vor anunţa instrucţiunile de siguranţă care trebuie urmate în caz de alertă, relatează lequipe.fr.

În ciuda riscului de a fi nevoit să întrerupă meciurile de box în cazul unor atacuri cu drone sau rachete, promotorul ucrainean Vlad Eliseev va prezenta sâmbătă o gală la sala Stereo Plaza din Kiev.

Cap de afiş al evenimentului, ucraineanul Nazri Rahimov (23 de ani, 13 victorii, 3 înfrângeri) îl va înfrunta pe columbianul Jorge Moya (21 de ani, 15 victorii, 1 egalitate, 4 înfrângeri) pentru un titlu internaţional la categoria superuşoară (-63,503 kg) recunoscut de WBC.

Alte 11 lupte profesioniste vor figura în program, inclusiv una cu Ramil Gadzhyiev, câştigător al categoriei -75 kg la Jocurile Olimpice de Tineret din 2014.

După atacul Rusiei din februarie 2022, Vlad a încetat să mai organizeze", explică belgianul Philippe Fondu, agentul în special al ucraineanului Artem Dalakian, fost campion WBA la categoria muscă. Dar sâmbătă va fi a cincea întâlnire în ultimul an. Şi, mai presus de toate, va exista un public". Pentru prima dată de la începutul războiului, sunt aşteptaţi peste două mii de spectatori.

"Nu este uşor să găsim adversari străini pentru boxerii noştri, deoarece aceştia nu vor să vină într-o ţară aflată în război. Cei care vin sunt foarte curajoşi, dar probabil că sunt şi un pic nebuni. Columbianul Moya trebuie să ajungă la Varşovia (Polonia), înainte de a fi nevoit să conducă timp de douăzeci şi patru de ore până la Kiev din cauza controalelor.", a declarat Vlad Eliseev.

La începutul reuniunii, vom da spectatorilor şi participanţilor instrucţiunile pe care trebuie să le urmeze în caz de alertă", subliniază Eliseev, "şi le vom spune unde se află staţia de metrou care va servi drept adăpost. În ciuda războiului, încercăm să ne continuăm viaţa normală. Trebuie să ne adaptăm. Guvernul, care doreşte ca sportul să continue să se dezvolte, a autorizat toate galele pe care le-am propus.

În iunie anul trecut, Eliseev a văzut cum birourile organizaţiei sale, Top Boxing Generation, aflate la etajul 25 al unui bloc turn, au fost distruse de o rachetă. "Din fericire, erau goale în acel moment", subliniază Eliseev. Dar paisprezece persoane au murit în turn.

Campionul WBA-WBO-IBF, ucraineanul Alexandre Usyk, care îl va înfrunta pe englezul Tyson Fury, campion WBC, la 18 mai la Riad (Arabia Saudită) - învingătorul devenind campion mondial incontestabil la categoria grea - a ales să se antreneze la Valencia (Spania).

"A făcut alegerea corectă", a conchis agentul Philippe Fondu. "Când Artem Dalakian şi-a pierdut titlul WBA în faţa japonezului Yuri Akui, în ianuarie, la Osaka, era de nerecunoscut. Se pregătise la Kiev, unde antrenamentele sale au fost întrerupte de alerte, şi era obosit din cauza drumului lung pentru a prinde avionul la Varşovia pentru Japonia", a menţionat Fondu.

mail-share icon Email
viewscnt

Box

Ultimele articole Toate articolele