Ultima oră
LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal
VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor
Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală” Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală”
Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică
Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună” Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună”
Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo

Gerard Pique şi preşedintele RFEF, denunţaţi la Parchetul Anticorupţie în cazul organizării Supercupei Spaniei în Arabia Saudită

Barcelona Publicat pe 20 apr 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38287/20680401/1/fb-gerard-pique-1.jpg

Miguel Angel Galan Castellanos, preşedintele Centrului Naţional de Formare a Antrenorilor, a denunţat la Parchetul Anticoriupţie acordul dintre jucătorul FC Barcelona Gerard Pique şi preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), de organziare a Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, informează mundodeportivo.com.

După cum relatează cotidianul AS, care a intrat în posesia documentului, Miguel Angel Galan Castellanos a depus o plângere la Parchetul Anticorupţie împotriva preşedintelui Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, şi a fundaşului central al lui Barcei, pe care îi acuză de presupusă "corupţie între persoane, practici ilicite, mită şi gestiune neloială".

Galan a susţinut că "preşedintele federaţiei, Luis Rubiales, a făcut presiuni asupra părţilor pentru a plăti un comision de 24 de milioane de euro lui Gerard Pique şi a încercat să ascundă participarea fotbalistului la contract". 

Marţi, secretarul de stat pentru Sport şi preşedinte al Consiliului Superior al Sportului (CSD), Josa Manuel Franco, a criticat implicarea lui Pique în acest acord, pe care a calificat-o drept "lipsită de etică şi ilogică".

"Din ceea ce ştim până acum, cel mai probabil nu există nimic ilegal şi, pe de altă parte, RFEF este o entitate privată cu atribuţii publice delegate şi este în drept să semneze acorduri cu cine consideră oportun. Din punct de vedere etic, nu mi se pare foarte rezonabil sau logic ca un fotbalist activ care aparţine unui club participant la competiţiile naţionale să acţioneze şi ca intermediar, dar vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare", a declarat secretarul de stat pentru Sport.

Publicaţia El Confidencial a dat publicităţii, luni, o serie de documente şi înregistrări ale unor convorbiri între jucătorul FC Barcelona Gerard Pique şi preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, legate de organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, care ar putea dezvălui un posbil scandal de corupţie şi conflict de interese.

Conform înregistrărilor şi documentelor deţinute de sursa citată, Pique şi Rubiales au colaborat pentru a face presiuni asupra autorităţilor din Arabia Saudită de a plăti suma de 24 de milioane de euro drept comision pentru a găzdui Supercupa Spaniei în această ţară. Banii i-ar fi revenit lui Pique, prin firma lui de impresariat, Kosmos.

Pique l-a ajutat pe Rubiales să obţină acordul pentru mutarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, printr-un contract finalizat în 2019.

Gerard Pique a declarat, marţi, că nu consideră că se află într-un conflict de interese prin faptul că a participat împreună cu Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) la organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită şi a precizat că nu a făcut nimic ilegal sau imoral prin implicarea sa în această afacere.

Aceste dezvăluiri ar putea fi legate de un incident recent care a avut loc la RFEF. Federaţia Spaniolă de Fotbal a anunţat, joi, că a fost ţinta unui atac cibernetic. S-au furat documente, conversaţii şi înregistrări audio private aparţinându-le preşedintelui Luis Rubiales şi secretarului general Andreu Camps, a precizat forul spaniol.

Trei ediţii ale Supercupei Spaniei s-au disputat până în prezent în Arabia Saudită. Organizarea competiţiei în Arabia Saudită a fost aspru criticată din cauza tratamentului la care sunt supuse femeile în această ţară.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Barcelona

Ultimele articole Toate articolele