Ultima oră
Lando Norris l-a învins pe Max Verstappen pe circuitul de la Miami şi a obţinut prima victorie în Formula 1 Lando Norris l-a învins pe Max Verstappen pe circuitul de la Miami şi a obţinut prima victorie în Formula 1
Neluţu Varga, decizie finală cu privire la Tachtsidis 
Neluţu Varga, decizie finală cu privire la Tachtsidis
VIDEO | Dan Petrescu, ”săgeţi” către foştii antrenori de la CFR. ”Dacă eram eu mai aveam doi la acest nivel” VIDEO | Dan Petrescu, ”săgeţi” către foştii antrenori de la CFR. ”Dacă eram eu mai aveam doi la acest nivel”
VIDEO | ”Trebuie să consolidăm ce am făcut bine”. Rapid e fără victorie în play-off, dar Bogdan Lobonţ vede părţile bune VIDEO | ”Trebuie să consolidăm ce am făcut bine”. Rapid e fără victorie în play-off, dar Bogdan Lobonţ vede părţile bune
Şumudică a depistat marea problemă de la Rapid, după înfrângerea cu CFR Cluj. „Asta se întâmplă peste tot în lume” | EXCLUSIV Şumudică a depistat marea problemă de la Rapid, după înfrângerea cu CFR Cluj. „Asta se întâmplă peste tot în lume” | EXCLUSIV
VIDEO | AS Roma – Juventus Torino 1-1. Derby-ul rundei din Serie A s-a  terminat indecis VIDEO | AS Roma – Juventus Torino 1-1. Derby-ul rundei din Serie A s-a terminat indecis

Gigi Becali i-a făcut praf pe Iordănescu şi Lăcătuş: ”Păi, spune, băi, cum s-a întâmplat! De ce eşti găinar? ǀ EXCLUSIV

FCSB Publicat pe 21 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21102414/1/gigi-becali-2023-1.jpg

Disputa cu privire la FCSB vs. Steaua rămâne una aprinsă, iar Gigi Becali a intrat într-un aşa-zis conflict, din acest punct de vedere, cu doi dintre oamenii pe care credea că îi are alături de el înainte să apară ruptura. Astfel, recent, omul de afaceri i-a atacat pe Anghel Iordănescu şi Marius Lăcătuş, care susţin CSA Steaua deşi ştiu foarte bine cum s-a făcut cedarea echipei către Gigi Becali la începutul anilor 2000, după cum a spus chiar patronul FCSB-ului.

În emisiunea Fotbal Show, de la Prima Sport 1, Gigi Becali s-a luat de cei doi, pe motiv că nu spun ce s-a întâmplat cu adevărat în momentul privatizării Stelei, atunci când a primit echipa. Deşi nu e supărat pe Iordănescu în special, Becali se aştepta să fie de partea lui, să nu se dea cu echipa din Liga 2. E deranjat, mai nou, şi de faptul că fostul selecţioner susţine schimbarea Legii Sportului, care ar ajuta Steaua să urce în prima divizie. 

În termeni ceva mai duri a vorbit patronul vicecampioanei României despre Lăcătuş şi Iordănescu, într-un moment de nervozitate.

M-a dezamăgit (n.r. - Iordănescu) pentru că el ştie ce s-a întâmplat. Mi-a cerut bilete, a dat telefoane, iar după să fii împotriva mea? Dacă era un om onest... el ştie adevărul, Lăcătuş ştie adevărul. Ştii că au semnat zeci de generali, că au semnat nu ştiu câţi din ministere, de ce nu spui adevărul?

Dacă eşti găinar, nu spui adevărul! Păi, spune, băi, cum s-a întâmplat! De ce eşti găinar? M-a sunat, am vorbit, nu sunt supărat pe el, dar sunt şi eu om, ştiu câţi bani am băgat, ştiu cât am luptat! Eu sunt mai puternic decât ei toţi la un loc!”, a spus Gigi Becali în emisiunea Fotbal Show, de la Prima Sport 1.

Intervenţia lui Gigi Becali, la Fotbal Show 

Cum justifică Vasile Dîncu modificarea Legii Sportului ce i-ar oferi Stelei drept de promovare: ”David Popovici are salariu de la CS Dinamo!”

Senatorul PSD, Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării Naţionale, a declarat, vineri, la Prima News, că dezbaterile din ultimele zile l-au convins că legea sportului trebuie modificată, deoarece este nedrept ca o lege să poată bloca un rezultat sportiv pe teren.

Dîncu a susţinut că raţionamentul conform căruia bugetul local este diferit de cel central este unul fals, deoarece în ambele cazuri finanţarea se face tot din bani publici. Social-democratul şi-a argumentat poziţia şi prin faptul că David Popovici, campionul mondial la înot în probele de 100 şi 200 de metri liber, este plătit de către CS Dinamo tot din bani publici.

"Am vrut să repar o mică nedretate, nu este neapărat vorba de CSA. Ce mi s-a părut nedrept este că o lege poate interzice sau bloca un rezultat sportiv pe teren. Nu este normal ca o echipă care există şi este pe primul loc în Liga II să nu poată promova, ca performanţa ei sportivă să nu fie validată. Ideea că doar societăţi de drept privat au acest drept, nu se susţine.

Şi în Liga I sunt echipe finanţate prin Consilii Judeţene sau Locale. Dacă ar fi să eliminăm toţi banii publici, atunci ar rămâne 4-5 echipe. Statul ar trebui să se implice, poate ar trebui să schimbăm Legea Sportului, iar dezbaterile de acum m-au convins de acest lucru. Trebuie sprijiniţi investitorii privaţi.

 Cred că ideea după care dacă vine o echipă de la un club departamental, care funcţionează, nu e vorba de bani în plus, nu văd de ce să-i blochezi doar pentru că există un cuvânt care nu le dă dreptul. Nu putem elimina finanţarea publică din sport, pentru că dispare sportul.

Liga Profesionistă ar trebui să se refere în primul rând la statutul jucătorului. Este un raţionament fals că bugetul local este diferit de cel central. Şi banii de la Ministerul Apărării sau de la Interne sunt publici. Şi acum banii se cheltuie, nu înseamnă că vor primi bani mai mulţi.

Niciodată MApN nu va da bani mai mulţi. Nu dărâmă bugetul de stat, va trebui tot aşa să câştige din bani privaţi, sponsorizări sau altceva. Nici când eram ministru nu m-am băgat peste club. Le-am făcut o facilitate şi atât. Mi s-a părut doar că este o nedreptate şi nu ştiu de ce nu o observă nimeni. Nici Simonis, nici eu nu decidem în partid ce susţinem şi ce nu.

Eu am susţinut un principiu şi vom vedea până la urmă, vor decide parlamentarii. David Popovici are salariu de la Dinamo, un club departamental, a fost crescut de Steaua. Ce s-ar întâmpla dacă cei din străinătate ar decide să nu mai evolueze împotriva lui? Discuţia o ia în altă zonă. Trebuie să existe un fel de echitate!", a spus Dîncu.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele