adplus-dvertising
Ultima oră
FOTE Friuli Veneţia Giulia 2023: locul 4 pentru România la snowboard
FOTE Friuli Veneţia Giulia 2023: locul 4 pentru România la snowboard
Kolo Toure, demis de la Wigan după ce echipa nu a câştigat niciun meci cu el pe bancă. Ivorianul era în funcţie din 29 noiembrie
Kolo Toure, demis de la Wigan după ce echipa nu a câştigat niciun meci cu el pe bancă. Ivorianul era în funcţie din 29 noiembrie
FCSB a numit un nou coordonator al centrului de copii şi juniori. Alegerea lui Gigi Becali  

FCSB a numit un nou coordonator al centrului de copii şi juniori. Alegerea lui Gigi Becali
Ronaldo şi Al Nassr, eliminaţi în semifinalele Cupei Arabiei Saudite. Cifrele lui CR7 în meciul cu Al Ittihad Ronaldo şi Al Nassr, eliminaţi în semifinalele Cupei Arabiei Saudite. Cifrele lui CR7 în meciul cu Al Ittihad
PAOK Salonic s-a calificat în semifinalele Cupei Greciei. Echipa lui Răzvan Lucescu a eliminat Panathinaikos în sferturi
PAOK Salonic s-a calificat în semifinalele Cupei Greciei. Echipa lui Răzvan Lucescu a eliminat Panathinaikos în sferturi
Ucraina ameninţă că va boicota JO de la Paris dacă Rusia va fi invitată
Ucraina ameninţă că va boicota JO de la Paris dacă Rusia va fi invitată

Gimnaştii români vor fi prezenţi, marţi, în tribune la partida Liverpool - Napoli, din ultima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor

Liverpool Publicat pe 1 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38271/20906043/1/baieti-frg.jpg

Evoluţiile bune de la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Liverpool, unde Gabriel Burtănete s-a calificat în finalele de la individual compus şi de la sărituri vor fi sărbătorite într-un mod cu totul special de componenţii echipei masculine a României.

Ei vor asista în această seară la un meci de fotbal de gală: Liverpool – Napoli, din ultima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor.

Cel care aştepta cu cea mai mare nerăbdare această experienţă era chiar antrenorul coordonator al lotului masculin, Marius Berbecar. El recunoaşte că dintotdeauna a ţinut cu "cormoranii", aşa că nu putea rata această ocazie unică, chiar dacă ambele echipe sunt calificate, iar favoriţii săi nu traversează cea mai bună perioadă în campionat, unde au pierdut ultimele două meciuri, la ultima clasată, Nottingham Forest, scor 0-1, şi cu Leeds United, acasă, scor 1-2.

"Sunt fan şi chiar o să merg la un meci la Liverpool. E imediat în prima zi după concurs, Liverpool – Napoli şi o să facem împreună o vizită, să vedem un meci de fotbal bun. Cu cântatul mai slăbuţ, că nu mă ajută vocea", a spus Marius Berbecar, antrenorul coordonator al lotului masculin de gimnastică al României.

După cum recunoaşte, tehnicianul se uită des la fotbal, dar în special la cel internaţional.

"Nu prea mă uit la fotbalul din România, ci la campionatele ţări. În România chiar nu ţin cu nimeni" , a completat el.

Andrei Muntean, cel mai experimentat component al lotului României, recunoaşte că, deşi ţine cu Real Madrid, nu poate rata şansa de a vedea "pe viu" pe Liverpool.

"Sunt fan fotbal şi chiar ne gândeam să mergem la meciul cu Liverpool. Ţin şi cu Liverpool din campionatul Angliei, dar favorita mea e Real Madrid. Eu sper şi cred că va câştiga Liverpool", a spus Andrei Muntean, conform unui comunicat transmis News.ro.

Pasionat de muzică, Robert Burtănete, fratele geamăn al eroului delegaţiei noastre, Gabriel, recunoaşte că, deşi îi place, nu a învăţat imnul lui Liverpool. El se va bucura însă din plin de atmosfera de pe stadion.

"Am zis că o să mergem toţi, toată delegaţia. După ce se termină concursul, mergem la un meci acolo. Nu ştiu dacă o să învăţ imnul, dar o să fie frumos, mai ales că nu ajungi mereu acolo", a afirmat Robert Burtănete

El nu are o favorită în meciul de diseară.

"Nu contează, mi-e indiferent, Liverpool sau Napoli" – Robert Burtănete, component al lotului naţional de gimnastică al României.

La Campionatele Mondiale de gimnastică de la Liverpool, România va fi prezentă în două finale individuale masculine şi în una feminină.

La masculin, Gabriel Burtănete s-a calificat atât în finala de la individual compus, cât şi în cea de la sărituri. La individual compus, Gabi a ajuns în finală de pe locul 23, cu 79.798 puncte. În aceleaşi calificări, Răzvan Marc a fost pe locul 48, cu 76.499 puncte. Finala e programată vineri.

În finala de la sărituri, Gabriel Burtănete, campion mondial de juniori la această probă în urmă cu trei ani, a avut al treilea rezultat din calificări. El a înregistrat o medie de 14.633 (14.800 pentru prima săritură şi 14.466 pentru cea de-a doua), fiind devandat doar de Artur Davtyan (Armenia, 14.900) şi Carlos Edriel Yulo (Filipine, 14.849). Finala va avea loc duminică.

În competiţia pe echipe, România, în componenţa Andrei Muntean, Gabriel şi Robert Burtanete, Răzvan Marc şi Roland Modoianu s-a clasat pe locul 19 cu 236.561 puncte (sol 38.866, cal cu mânere 35.965, inele 39.899, sărituri 42.233, paralele 41.600, bară 37.998). În finală s-au calificat Japonia, Marea Britanie, SUA, China, Italia, Spania, Brazilia şi Coreea de Sud.

În concursul feminin, Ana Maria Bărbosu va concura în finala de la individual compus programată joi. Ea s-a calificat cu al 20-lea rezultat, totalizând 52.233 (sărituri 13.000, paralele 13.433, bârnă 12.500, sol 13.300). În vârstă de doar 16 ani şi debutantă la Mondiale, Ana este cea mai mică dintre cele 24 de gimnaste care vor participa în finala individuală de la M&S Bank Arena (câte două din Brazilia, SUA, Italia, Marea Britanie, China, Japonia, Olanda, Franţa, Australia, câte una din Canada, România, Belgia, Spania, Finlanda şi Coreea de Sud).

Cu 48.098 puncte, Andreea Preda, şi ea debutantă la Mondiale, a fost a 58-a în calificări.

Ana şi Andreea au fost singurele reprezentate ale României în concursul feminin de la Liverpool.

Meciul Liverpool - Napoli are loc de la ora 22.00, în grupa A a Ligii Campionilor.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liverpool

Ultimele articole Toate articolele