Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

Gimnastul rus care a purtat la Cupa Mondială simbolul invaziei în Ucraina a fost suspendat un an

Sporturi Publicat pe 18 mai 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20710468/1/kuliak.jpg


Gimnastul rus care şi-a pus pe echipament litera Z, simbolul invaziei în Ucraina, la festivitatea de premiere din cadrul unei etape a Cupei Mondiale, a fost suspendat un an de federaţia internaţională de profil, informează dailymail.co.uk.
 
După ce a câştigat, la 5 martie, medalia de bronz în finala de la paralele din cadrul Cupei Mondiale de la Doha, Ivan Kuliak, în vârstă de 20 de ani, şi-a lipit litera "Z" pe piept şi a urcat pe podium alături de câştigătorul medaliei de aur, Illia Kovtun din Ucraina.
 
Litera Z a devenit un simbol odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia şi poate fi văzută pe tancurile şi vehiculele militare ruseşti, fiind folosită şi în scopuri de propagandă de politicienii şi susţinătorii atacului Kremlinului în ţara vecină.
 
Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a anunţat că a deschis proceduri disciplinare împotriva lui Kuliak pentru "comportamentul său şocant" la Cupa Mondială pe aparate de la Doha.
 
FIG a decis că sportivul a încălcat mai multe coduri prin purtarea simbolului şi i se va interzice să concureze pentru cel puţin un an.
 
Interdicţia va dura până în mai 2023, cu excepţia cazului în care regulile care interzic purtarea însemnelor ruseşti şi intonarea imnului, instituite ca reacţie la război, sunt încă în vigoare.
 
În cazul în care restricţiile sunt încă în vigoare, interdicţia va continua timp de şase luni de la ridicarea lor.
 
De asemenea, Kuliak a fost descalificat de la Cupa Mondială şi trebuie să returneze medalia de bronz şi premiul în valoare de aproximativ 470 de euro.
 
De asemenea, el trebuie să achite costurile investigaţiei, care se ridică la 1.900 de euro.
 
Valentina Rodionenko, şefa delegaţiei ruse de la Cupa Mondială, şi Igor Kalabuşkin, antrenorul lotului masculin, nu au fost găsiţi vinovaţi de încălcarea regulilor, iar acuzaţiile împotriva lor au fost retrase.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele