Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

Greg Foster, triplu campion mondial la 110 metri garduri, a murit la 64 de ani. El a fost supus unui transplant de inimă în 2020

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 20 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21025515/1/foster.jpg

Fostul atlet Greg Foster, triplu campion mondial la 110 metri garduri, a murit, duminică, la Chicago, la vârsta de 64 de ani.

În 2020, a suferit un transplant de inimă în urma amiloidozei cu care a fost diagnosticat în 2016 şi după ce a făcut chimioterapie.

El a dominat această disciplină de 110 m garduri în anii '90, cu excepţia Jocurilor Olimpice, unde nu a reuşit niciodată.

Foster avea să câştige primul titlu de campion mondial la 110 m garduri la Helsinki în 1983, apoi şi-a păstrat titlul la Roma în 1987 şi din nou patru ani mai târziu la Tokyo. În schimb, nu a fost niciodată campion olimpic.

La Los Angeles în 1984, când avea cei mai buni patru timpi ale anului şi era neînvins de un an şi jumătate, a terminat pe locul 2 la 3 sutimi de Roger Kingdom din cauza unui start slab.

În 1988, chiar înainte de selecţiile americane, şi-a fracturat braţul încercând o interceptare în timpul unui meci de baschet. El a luat totuşi startul la selecţiile americane, cu un gips impunător, dar nu a trecut de semifinale.

Şi în 1992, accidentat, a terminat pe locul 4 în selecţiile SUA.

Cariera lui a fost afectată de un test pozitiv pentru efedrina în 1990, ceea ce îi va aduce o suspendare de trei luni.

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele