Ultima oră
Lionel Messi intră în istoria MLS după ce a oferit cinci pase decisive şi un gol în meciul cu New York Red Bulls Lionel Messi intră în istoria MLS după ce a oferit cinci pase decisive şi un gol în meciul cu New York Red Bulls
Ladislau Boloni, atac la adresa arbitrajului după înfrângerea suferită în duelul cu Rennes: ”Nu ştiu dacă să urlu, să plâng sau să râd” Ladislau Boloni, atac la adresa arbitrajului după înfrângerea suferită în duelul cu Rennes: ”Nu ştiu dacă să urlu, să plâng sau să râd”
Cristiano Ronaldo, de neoprit! Starul portughez a marcat o triplă pentru  Al Nassr

Cristiano Ronaldo, de neoprit! Starul portughez a marcat o triplă pentru Al Nassr
Probleme mari la PSG! Starul a fost operat de ruptură de ligament

Probleme mari la PSG! Starul a fost operat de ruptură de ligament
VIDEO | CFR Cluj - Rapid, astăzi, de la 21:30, în direct la Prima Sport 1! Giuleştenii caută prima victorie din play-off VIDEO | CFR Cluj - Rapid, astăzi, de la 21:30, în direct la Prima Sport 1! Giuleştenii caută prima victorie din play-off
VIDEO | Petrolul - Oţelul, astăzi, de la 15:30, în direct la Prima Sport 1! Gălăţenii continuă lupta pentru cupele europene VIDEO | Petrolul - Oţelul, astăzi, de la 15:30, în direct la Prima Sport 1! Gălăţenii continuă lupta pentru cupele europene

Greşeala elementară care o poate costa pe România calificarea! Carenţa jalnică a lui Edward Iordănescu, remarcată de un fost ”tricolor”

Echipa nationala Publicat de Emanoil Ursache pe 13 oct 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21346016/1/belarus-romania-preliminariile-c-e-2024-12-10-2023.jpg

Remiza albă obţinută la Budapesta împotriva Belarusului o poate costa pe România calificarea la EURO 2024, deşi naţionala ţării noastre face parte din cea mai uşoară grupă la care putea să viseze.

George Galamaz, fost internaţional român şi actual analist al televiziunilor Prima Sport, a remarcat o eroare tactică aparent elementară a lui Edward Iordănescu în alcătuirea primului 11. Fostul fundaş central a subliniat că în faţa unui adversar care se apără pe două linii ar fi fost util un atacant mai masiv, care să îndeplinească rolul de pivot.

Edward Iordănescu, în contradicţie cu analistul Prima Sport  

Iordănescu junior nu a fost însă de aceeaşi părere şi a preferat să îl lase pe Daniel Bîrligea, cel mai apropiat vârf de acest profil, în afara lotului. Selecţionerul a optat pentru atacanţii, teoretic mai tehnici, Denis Alibec, Denis Drăguş sau Louis Munteanu.  

”Asta discutam că aveam totuşi nevoie de un vârf mai masiv. Bîrligea cred că era singurul atacant mai înalt aşa, care ar fi putut să se lupte. Louis Munteanu e cu jocul combinativ, rapid. În astfel de meci, când ştii că se apără pe două linii, ar fi trebuit să ai acolo un atacant care să fie pivot, să se lupte cu fundaşii adverşi, să devieze mingi ca ceilalţi jucători să plece pe spaţii.”, a punctat George Galamaz, în cadrul emisiunii Fotbal Show, în exclusivitate pentru Prima Sport 1.

În acelaşi timp, George Galamaz a mai subliniat că elevii lui Edward Iordănescu nu au ştiut să ceară mingea pe spaţiile libere. Tot jocul ofensiv al ”tricolorilor” s-a bazat fie pe acţiuni individuale, fie pe şuturi de la distanţă.

”Aici a fost o altă mare problemă pe care am observat-o. Nu am avut jucători care să ceară mingea pe spaţii libere, să plece în spatele liniei defensive. Toată lumea cerea mingea pe loc. Nimeni nu făcea nicio mişcare şi toate acţiunile noastre au fost individuale. Nu am avut nicio combinaţie, ceva lucrat, să vedem vreun traseu. Toate acţiunile au fost individuale, s-au încheiat cu şuturi de la distanţă.”, a adăugat fostul stoper.

  • 4 selecţii a adunat George Galamaz pentru prima reprezentativă a României.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri