Ultima oră
VIDEO | Elias Charalambous a răbufnit după partida cu Oţelul! "Am fost penibili" VIDEO | Elias Charalambous a răbufnit după partida cu Oţelul! "Am fost penibili"
Chiricheş a aflat în direct că Becali l-a criticat: ”Crede că joc la ‘mişto’!” | VIDEO 

Chiricheş a aflat în direct că Becali l-a criticat: ”Crede că joc la ‘mişto’!” | VIDEO
FCSB, distrusă după ce a pierdut cu Oţelul Galaţi: ”A părut o echipă de retrogradare. Din cale afară de slabi!” | VIDEO EXCLUSIV

FCSB, distrusă după ce a pierdut cu Oţelul Galaţi: ”A părut o echipă de retrogradare. Din cale afară de slabi!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Dorinel Munteanu este mulţumit de prestaţia fotbaliştilor gălăţeni. "Mă încântă jocul echipei mele" VIDEO | Dorinel Munteanu este mulţumit de prestaţia fotbaliştilor gălăţeni. "Mă încântă jocul echipei mele"
Becali a intrat în direct şi l-a distrus pe jucătorul aşteptat cu braţele deschise: ”Te nenoroceşte!”

Becali a intrat în direct şi l-a distrus pe jucătorul aşteptat cu braţele deschise: ”Te nenoroceşte!”
Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc au fost purtătorii de drapel Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc au fost purtătorii de drapel

Hakuho, cel mai titrat campion din sumo, sancţionat pentru un caz de violenţă

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 24 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21503516/1/hak.jpg

Una dintre cele mai mari vedete ale sumo-ului, Hakuho, a fost retrogradat din rangul de maestru într-un nou caz de violenţă care afectează acest sport, potrivit presei japoneze, citate de AFP.

Hakuho, care a câştigat un număr record de 45 de turnee înainte de a se retrage în 2021, a fost acuzat că nu a acţionat împotriva comportamentului violent al unuia dintre elevii săi.

Hokuseiho, în vârstă de 22 de ani, care, la fel ca Hakuho, este de origine mongolă, este acuzat că şi-a lovit coechipierii de rang inferior şi a furat bani de la aceştia.

Hakuho a fost amendat şi retrogradat la cel mai mic rang al sportivilor retraşi din sumo pentru că nu a reuşit să controleze comportamentul protejatului său, potrivit presei locale.

"Îmi pare profund rău că am provocat îngrijorare multor fani şi fani de sumo", a spus fostul campion.

După demitere şi retragere, retrogradarea este considerată cea mai gravă pedeapsă pentru bătrânii din sumo.

La rândul său, Hokuseiho şi-a cerut scuze pentru că a "trădat încrederea fanilor". "Regret profund că am abuzat de tinerii luptători. Îmi pare sincer rău", a declarat Hokuseiho reporterilor în timp ce îşi anunţa retragerea din acest sport.

Un comitet numit de Asociaţia Japoneză de Sumo pentru a investiga presupusele abuzuri l-a acuzat pe Hakuho că a neglijat să-l supravegheze pe Hokuseiho, potrivit televiziunii publice NHK.

După ce a luat cunoştinţă de comportamentul nepotrivit al protejatului său, starul de sumo nu a raportat prompt acest lucru organelor de conducere ale sportului, a concluzionat comisia.

În ultimii ani, lumea sumo-ului a fost afectată de o serie de scandaluri violente. În iulie anul trecut, un fost luptător de sumo a denunţat relele tratamente la care a fost supus timp de aproape opt ani în lumea sumo-ului, cu violenţe fizice şi intimidări regulate.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele