Ultima oră
Partida retur a barajului, FC Argeş - Dinamo, s-a mutat! Formaţia a făcut cerere la FRF Partida retur a barajului, FC Argeş - Dinamo, s-a mutat! Formaţia a făcut cerere la FRF
Fundaşul dorit de Gigi Becali a fost ofertat de Adrian Mititelu. ”Impresarul vrea sute de mii la semnătură” Fundaşul dorit de Gigi Becali a fost ofertat de Adrian Mititelu. ”Impresarul vrea sute de mii la semnătură”
Liverpool şi-a numit noul director sportiv Liverpool şi-a numit noul director sportiv
Olandezul Quincy Promes este judecat pentru import de cocaină Olandezul Quincy Promes este judecat pentru import de cocaină
B.J. Callaghan, numit selecţioner interimar al SUA B.J. Callaghan, numit selecţioner interimar al SUA
FCU Craiova are planuri mari. ”Acest club va ajunge în cupele europene în scurtă vreme” + oficialul oltenilor dezamăgit după meciul cu Voluntari FCU Craiova are planuri mari. ”Acest club va ajunge în cupele europene în scurtă vreme” + oficialul oltenilor dezamăgit după meciul cu Voluntari

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere în seara finalei Ligii Campionilor, la Stade de France, au fost distruse

Champions League Publicat pe 9 iun 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20735527/1/img.jpg


Erwan Le Prevost, director în cadrul Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF) a declarat, joi după-amiază, la o audiere la Senat cu privire la incidentele dinaintea finalei Ligii Campionilor, că imaginile surprinse de camerele de supraveghere în seara respectivă au fost distruse, relatează L’Equipe.
 
“Imaginile sunt disponibile şapte zile. Apoi ele sunt distruse automat. Ar fi trebuit să existe o rechiziţie pentru ca imaginile să ajungă în diverse locuri”, a spus Le Prevost, precizând că imaginile erau extrem de violente.
 
Preşedintele comisiei juridice a Senatului francez, Francois-Noel Buffet, a precizat că procurorul general al Franţei ar fi trebuit să ceară rechiziţionarea imaginilor pentru a se evita distrugerea acestora: “Dacă procurorul nu face rechiziţia, imaginile dispar”.
 
Primarul din Liverpool, Steve Rotheram, s-a declarat şocat de dispariţia imaginilor. “Este un şoc. Aud pentru prima dată că imaginile video surprinse de camerele de supraveghere în jurul stadionului au fost distruse. Este cu adevărat îngrijorător. Nu înţeleg de ce s-a întâmplat asta. Dacă este adevărat că imaginile au fost distruse, asta arată clar că există o problemă”, a afirmat Rotheram.
 
Real Madrid a câştigat, la 28 mai, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finala disputată pe Stade de France, la Saint-Denis, echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0). Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 59.
 
Lovitura de începere a meciului de pe Stade de France a fost întârziată cu 36 de minute, UEFA invocând iniţial "sosirea târzie" a fanilor la stadion.
 
Însă mulţi suporteri ai lui Liverpool au vorbit despre cozile lungi din orele premergătoare meciului şi despre un răspuns dur al poliţiei la numărul mare de fani care a aglomerat porţile.
 
Poliţia franceză a fost criticată pentru că a folosit gaze lacrimogene şi spray-uri cu piper împotriva unor fani ai lui Liverpool care aşteptau să intre pe stadionul din Paris.
 
Ulterior, UEFA a pus întârzierea pe seama unor "motive de securitate" şi a declarat că turnicheţii din sectoarele rezervate suporterilor echipei Liverpool au fost "blocaţi de mii de fani care au cumpărat bilete false care nu funcţionau".
 
Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a dat vina pe suporterii britanici, declarând că mii de persoane nu aveau bilete corespunzătoare şi au forţat intrarea, iar unii au agresat stewarzii.
mail-share icon Email
viewscnt