adplus-dvertising
Ultima oră
VIDEO | Edi Iordănescu, reacţie despre plecarea de la echipa naţională. ”Ne-au oferit toate condiţiile, sunt deschişi dialogului” VIDEO | Edi Iordănescu, reacţie despre plecarea de la echipa naţională. ”Ne-au oferit toate condiţiile, sunt deschişi dialogului”
VIDEO | Dennis Man, discurs optimist. ”Retrogradăm, dar cu acest meci putem privi încrezători spre viitor şi putem construi” VIDEO | Dennis Man, discurs optimist. ”Retrogradăm, dar cu acest meci putem privi încrezători spre viitor şi putem construi”
VIDEO | ”A fost o seară plăcută din toate punctele de vedere”. Puşcaş, meci foarte pentru pentru naţională VIDEO | ”A fost o seară plăcută din toate punctele de vedere”. Puşcaş, meci foarte pentru pentru naţională
VIDEO | Nicolae Stanciu nu vrea schimbarea selecţionerului. ”Îmi doresc ca Mister să rămână mult alături de noi" VIDEO | Nicolae Stanciu nu vrea schimbarea selecţionerului. ”Îmi doresc ca Mister să rămână mult alături de noi"
EXCLUSIV | Gică Popescu, analiza situaţiei lui Edi Iordănescu la naţională, după ce România a retrogradat: ”Sunt două perspective de discuţie” EXCLUSIV | Gică Popescu, analiza situaţiei lui Edi Iordănescu la naţională, după ce România a retrogradat: ”Sunt două perspective de discuţie”
VIDEO | Meci de senzaţie între Anglia şi Germania, în Nations League! Ungaria pierde contra Italiei. Rezultatele serii VIDEO | Meci de senzaţie între Anglia şi Germania, în Nations League! Ungaria pierde contra Italiei. Rezultatele serii

IMPRESIONANT | În 2016 ajungea în Italia din Gambia pe o barcă, iar aseară a jucat în semifinalele UEL: "E ceva de nedescris!"

Europa League Publicat pe 7 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/20166396/1/darboe-as-roma.png

Fotbalistul echipei AS Roma, Ebrima Darboe, a jucat, joi seară, în semifinalele Ligii Europa, împotriva formaţiei Manchester United, la doar cinci ani de când a sosit în Italia ca migrant din Gambia, cu o barcă.

“Este ceva de nedescris, nu ştiu cum să explic ceea ce simt. Visam la asta de când eram copil, însă Africa este un loc dificil pentru a juca fotbal la nivel înalt. Aveam un prieten ca un frate pentru mine, el mi-a spus că sunt prea bun, că ar trebui să vorbesc cu părinţii mei şi să plec în Europa, pentru că atunci aş juca la profesionişti. Nu era uşor să obţin viza, părinţii mei au încercat, dar nu am avut de ales. Am fugit cu doi prieteni. A fost greu, dar slavă Domnului şi mulţumesc Italiei, am fost plasat într-o familie gazdă şi sunt recunoscător. După un an, am întâlnit-o pe Miriam Pedruzzi, scouter, şi ea mi-a schimbat viaţa. Practic am devenit parte a familiei ei şi vreau să le mulţumesc mult. Ştiu că se uită la mine”, a declarat Darboe la Sky Sport Italia.

El a transmis şi un mesaj pentru alţi tineri jucători: “Încercaţi mereu să daţi tot ce aveţi mai bun, să credeţi în visele voastre, nu renunţaţi niciodată şi aveţi multă răbdare”.

Ebrima Darboe, acum în vârstă de 19 ani, a ajuns în Italia când avea doar 14 ani, fără părinţii săi. El s-a înregistrat în proiectul Sistemul de Protecţie pentru Refugiaţi şi pentru cei care vor Azil şi apoi a ajuns în grija unei familii din Rieti.

Darboe a debutat la AS Roma Primavera în 2019, iar de atunci a ajuns şi la echipa mare a clubului din capitala Italiei, iar joi a intrat pe teren în minutul 30 al partidei cu Manchester United, scor 3-2, din manşa secundă a semifinalelor Ligii Europa.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Europa League

Ultimele articole Toate articolele