Ultima oră
NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua
NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni
Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las” Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las”
VIDEO | Florinel Coman continuă să şocheze cu gesturile sale! Vedeta de la FCSB a recidivat VIDEO | Florinel Coman continuă să şocheze cu gesturile sale! Vedeta de la FCSB a recidivat
S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid
Răsturnare de situaţie! Florinel Coman ar putea să nu mai plece în Qatar la finalul campionatului Răsturnare de situaţie! Florinel Coman ar putea să nu mai plece în Qatar la finalul campionatului

Incredibil! Cea mai scumpă echipă din istorie este una care a înregistrat rezultate jenante

Fotbal Internațional Publicat de Tudor Moisa pe 15 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21493776/1/new-utd.jpg

Echipa Manchester United din sezonul 2022-2023 a fost cea mai scumpă alcătuită vreodată în Europa, potrivit unui raport publicat de UEFA.

Raportul European Club Finance and Investment Landscape arată că United a cheltuit puţin peste 1,42 miliarde de euro pentru echipa care a jucat în acel sezon, depăşind precedentul record de 1,33 miliarde de euro cheltuit de Real Madrid în 2020. Situaţia este una incredibilă, având în vedere că, în staiunea 2022/2023, United a terminat pe locul 3 în Premier League, la 14 puncte de Manchester City, iar în Europa League a fost eliminată în sferturi, după ce nici măcar nu şi-a câştigat grupa din toamna lui 2022!

Rivalii lui United, Manchester City, au terminat pe locul al doilea în acest sezon, cu o echipă în valoare estimată de 1,286 miliarde de euro.

Raportul, publicat miercuri, adaugă că Real Madrid (841 milioane de euro), Manchester City (836 milioane de euro), Barcelona (815 milioane de euro) şi Paris Saint-Germain (807 milioane de euro) au înregistrat cele mai mari venituri în 2022.

Campionatul englez cheltuieşte mult, dar şi câştigă mult. Premier League a avut nouă echipe în primele 20 de echipe cu cele mai mari venituri, cu o cifră de afaceri medie de 323 de milioane de euro. La Liga s-a clasat pe locul al doilea, cu o cifră de afaceri totală de 3,3 miliarde de euro. Bundesliga (3,2 miliarde de euro), Serie A (2,4 miliarde de euro) şi Ligue 1 din Franţa (2 miliarde de euro) au completat primele cinci locuri.

De asemenea, cluburile engleze au reprezentat pierderi de 764 de milioane de euro din cele 3,2 miliarde de euro înainte de impozitare înregistrate de cluburi în 2022.

UEFA a declarat că cifrele privind pierderile înainte de impozitare sunt pozitive "în contextul încetinirii inflaţiei salariale şi al unui dinamism reînnoit pe piaţa transferurilor".

 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri