Ultima oră
Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!” Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!”
VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie
Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off"  | EXCLUSIV Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off" | EXCLUSIV
Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul” Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul”
David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5 David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5
Sorana Cîrstea va înfrunta liderul mondial pentru un loc în optimi la Madrid Sorana Cîrstea va înfrunta liderul mondial pentru un loc în optimi la Madrid

Investitori din Qatar ar fi interesaţi de achiziţionarea clubului Manchester United! Toate detaliile

Manchester United Publicat pe 9 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38268/21012392/1/man-united-1.jpg

Investitori din Qatar i-au contactat pe proprietarii grupării Manchester United, familia americană Glazer, în scopul de a face o ofertă pentru preluarea totală sau parţială a clubului, a anunţat, joi, presa engleză.

Deocamdată, singurul potenţial cumpărător declarat al clubului, scos la vânzare la sfârşitul lunii noiembrie, este grupul petrochimic Ineos, deţinut de miliardarul englez Jim Ratcliffe. Dacă nu există un calendar formal, pare sigur că ofertele oficiale erau aşteptate la jumătatea lunii februarie.

Daily Mail a scris, marţi, că un „grup de investitori din Qatar” ar face o ofertă „în zilele următoare” care ar „exploda competiţia”, dar tabloidul nu oferă detalii despre identitatea acestor investitori, nici asupra cuantumului ofertei, doar că ar fi vorba de o preluare totală a clubului. Potrivit presei, familia Glazer, care a preluat controlul asupra Red Devils în 2005, speră la o ofertă apropiată sau chiar mai mare de 6 miliarde de euro, ceea ce ar fi un record pentru o echipă de fotbal.

The Guardian, la rândul său, a menţionat interesul emirului Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, în urma organizării Cupei Mondiale-2022. Dar el deţine deja Paris SG, prin fondul Qatar Sport Investment (QSI), o filială a fondului suveran naţional QIA, iar o preluare directă a Manchester United s-ar confrunta cu actualele reglementări UEFA, în special pentru participarea celor două cluburi în competiţiile europene.

Joi, agenţia de presă britanică PA a asigurat că QSI va dori doar o acţiune minoritară, fie la Manchester United, fie la un alt club din Premier League, şi că un control de preluare este „în afara discuţiei”.

Numele clubului Tottenham fusese menţionat şi cu câteva zile în urmă ca posibilă ţintă. Campionatul Angliei de fotbal, de departe cel mai bogat din lume, a fost de multă vreme un centru de interes pentru ţările din Golf, Manchester City fiind cumpărat de investitori din Emiratele Arabe Unite în 2008, în timp ce Newcastle a trecut sub controlul saudit în urmă cu doi ani.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri