Ultima oră
VIDEO | Alaves - Athletic Bilbao 0-2. Eşec pentru Ianis Hagi, la primul meci ca titular în La Liga VIDEO | Alaves - Athletic Bilbao 0-2. Eşec pentru Ianis Hagi, la primul meci ca titular în La Liga
VIDEO | Lecce câştigă derby-ul românilor din Serie A VIDEO | Lecce câştigă derby-ul românilor din Serie A
VIDEO EXCLUSIV ǀ Lui Hagi nu o să îi placă deloc! Adrian Mazilu, contestat de George Galamaz: ”Trebuie să fim conştienţi şi realişti!” VIDEO EXCLUSIV ǀ Lui Hagi nu o să îi placă deloc! Adrian Mazilu, contestat de George Galamaz: ”Trebuie să fim conştienţi şi realişti!”
Lider surpriză în Bundesliga! Bayern Munchen şi Bayer Leverkusen au fost detronate Lider surpriză în Bundesliga! Bayern Munchen şi Bayer Leverkusen au fost detronate
VIDEO | Ovidiu Burcă a explodat la adresa lui Politic! Imagini spumoase cu antrenorul dinamovist VIDEO | Ovidiu Burcă a explodat la adresa lui Politic! Imagini spumoase cu antrenorul dinamovist
Naţionala de fotbal feminin, eşec la debutul în Liga Naţiunilor Naţionala de fotbal feminin, eşec la debutul în Liga Naţiunilor

Jenni Hermoso acuză federaţia spaniolă de "intimidare şi ameninţare"

Fotbal Publicat pe marți, 13:55
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21320108/1/jenni-hermoso.jpg

Jenni Hermoso a acuzat federaţia spaniolă de "intimidare şi ameninţare" a jucătoarelor campioane mondiale prin convocarea, împotriva voinţei lor, pentru două meciuri din Liga Naţiunilor, informează AFP.

Vineri, 15 dintre cele 23 de campioane mondiale au anunţat că nu doresc să revină la echipa naţională, cerând o revizuire completă a organelor de conducere ale fotbalului spaniol, după ce fostul preşedinte al federaţiei, Luis Rubiales, a sărutat-o cu forţa pe Hermoso.

Cu toate acestea, ele au fost convocate pentru următoarele meciuri din Liga Naţiunilor, luni, de noul selecţioner Montse Tomé, care a lăsat-o pe Jenni Hermoso în afara lotului pentru a o "proteja".

Jucătoarea, care evoluează în prezent la clubul mexican Pachuca, şi-a exprimat sprijinul pentru coechipierele sale.

"Jucătoarelor le este foarte clar că aceasta este o altă strategie de divizare şi manipulare pentru a ne intimida şi a ne ameninţa cu repercusiuni juridice şi sancţiuni economice", a spus ea într-un comunicat publicat pe X.

Reacţionând la comentariile noii selecţionere, Hermoso a întrebat: "Să mă protejeze de ce sau de cine?", subliniind că aceiaşi oameni care cer încredere în Federaţie "publică astăzi o listă de jucătoare care au cerut să nu fie convocate".

Scandalul sărutului forţat a provocat demisia lui Rubiales şi demiterea selecţionerului Jorge Vilda.

Luni seară, majoritatea jucătoarelor, aflate în grevă, şi-au reafirmat "dorinţa de a nu fi convocate", la câteva ore după anunţarea primei liste a lui Montse Tomé, afirmând că Federaţia "nu este în măsură să le ceară prezenţa".

"Doresc să-mi exprim tot sprijinul pentru colegele mele, care astăzi au fost surprinse şi obligate să reacţioneze la o nouă situaţie nefericită provocată de cei care continuă să ia decizii în cadrul Federaţiei", a adăugat Hermoso.

Jucătoarele au fost convocare, marţi, la Madrid şi, dacă nu se vor prezenta, riscă amenzi mari şi suspendarea licenţelor federative pentru o perioadă cuprinsă între doi şi cincisprezece ani.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal

Ultimele articole Toate articolele