Ultima oră
După faptă, şi răsplată! Jucătorul din Bundesliga care a refuzat să facă deplasarea cu echipa, suspendat şi amendat După faptă, şi răsplată! Jucătorul din Bundesliga care a refuzat să facă deplasarea cu echipa, suspendat şi amendat
VIDEO | UBT Cluj, calificare fără emoţii în semifinalele Ligii Naţionale. Dinamo nu a putut opune rezistanţă VIDEO | UBT Cluj, calificare fără emoţii în semifinalele Ligii Naţionale. Dinamo nu a putut opune rezistanţă
Dan Şucu anunţă reconstrucţie totală la Rapid: „Prea mulţi băieţi buni la ei acasă! ” Dan Şucu anunţă reconstrucţie totală la Rapid: „Prea mulţi băieţi buni la ei acasă! ”
Harry Kane nu a mai ezitat şi a spus lucrurilor pe nume: ”Un sezon dezamăgitor!”

Harry Kane nu a mai ezitat şi a spus lucrurilor pe nume: ”Un sezon dezamăgitor!”
Jucătorul propus la FCSB pentru a-i lua locul lui Florinel Coman: „Este excepţional! ” Jucătorul propus la FCSB pentru a-i lua locul lui Florinel Coman: „Este excepţional! ”
Breking News! Bomba sezonului a fost spusă. Transferul lui Kylian Mbappe, anunţat în această seară

Breking News! Bomba sezonului a fost spusă. Transferul lui Kylian Mbappe, anunţat în această seară

Joan Chelimo Melly a câştigat Maratonul Internaţional de la Seul şi a doborât recordul naţional al Constantinei Diţă

Atletism Publicat pe 17 apr 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/20677104/3/646x404-1.jpg

Atleta kenyană Joan Chelimo Melly, care reprezintă România, a câştigat, duminică, Maratonul Internaţional de la Seul şi a doborât recordul naţional în această probă, deţinut de Constantina Diţă, din 2005.

Joan Chelimo a încheiat cursa de duminică în două ore, 18 minute şi 4 secunde, pe prima poziţie a celui mai vechi maraton din Asia.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/20677104/1/rezultate.jpg

Performanţa sa, prima la acest nivel de când a primit cetăţenia română, în mai 2021, îmbunătăţeşte recordul naţional deţinut de Constantina Diţă, care datează, potrivit FR Atletism, din 2005, când campioana olimpică de la Beijing alerga Maratonul de la Chicago în 2 ore, 21 de minute şi 30 de secunde.

Maratonul Internaţional de la Seul este dotat cu premii totale de circa 2,4 mililoane de dolari.

Joan Chelimo a primit cetăţenia română în 13 mai 2021, alături de colegele sale de la Steaua Bucureşti, Stella Ruto şi Delvine Meringor, toate din Kenya.

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele