Ultima oră
VIDEO | UTA - Oţelul Galaţi 3-1. Trupa lui Dorinel Munteanu a fost făcută KO la Arad VIDEO | UTA - Oţelul Galaţi 3-1. Trupa lui Dorinel Munteanu a fost făcută KO la Arad
Guvernul spaniol va superviza federaţia de fotbal până la noi alegeri Guvernul spaniol va superviza federaţia de fotbal până la noi alegeri
Jucătorul cerut cu insistenţă la Campionatul European: „Nu există atacant român peste el” Jucătorul cerut cu insistenţă la Campionatul European: „Nu există atacant român peste el”
Franţa anunţă un bilanţ de 31 de persoane grav rănite pe şantierele Jocurilor Olimpice Franţa anunţă un bilanţ de 31 de persoane grav rănite pe şantierele Jocurilor Olimpice
Florin Răducioiu a dat verdictul despre Dinamo: ”Sunt sigur de asta. Au pierdut nişte puncte incredibile!”

Florin Răducioiu a dat verdictul despre Dinamo: ”Sunt sigur de asta. Au pierdut nişte puncte incredibile!”
CFR Cluj nu se joacă! Un titular de la FCSB e dorit pentru ca Dan Petrescu să facă un super lot CFR Cluj nu se joacă! Un titular de la FCSB e dorit pentru ca Dan Petrescu să facă un super lot

Jocuri complicate de culise la Craiova! Marian Copilu, motivul pentru care Rădoi nu a ajuns pe banca oltenilor

CS Universitatea Craiova Publicat pe 13 iun 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38230/20738771/1/mirel-radoi-fb-fb.jpg


Negocierile eşuate dintre Universitatea Craiova şi Mirel Rădoi au în spate jocuri de culise în care au fost implicaţi directorul general Marian Copilu, preşedintele Sorin Cârţu şi fostul selecţioner. Rădoi a fost prima opţiune a lui Rotaru, dar patronul din Bănie s-a lovit de opoziţia fermă a omului care a condus CFR-ul spre patru titluri de campioană: "Dacă vine Rădoi, plec eu", a fost mesajul lui Copilu care l-a făcut pe Rotaru să întrerupă discuţiile cu fostul fundaş.
 
Dacă plecarea lui Reghecampf nu a fost surprinzătoare, având în vedere ratarea titlului şi a Cupei, înlocuirea lui cu Laszlo Balint a fost un mic şoc pentru suporteri, care aşteptau un antrenor cu nume şi performanţe, de talia lui Mirel Rădoi, pentru a cuceri coroana internă. Luni, Balint va fi înscăunat drept noul tehnician de pe "Oblemenco", poziţie în care a ajuns graţie unui concurs destul de complicat de împrejurări.

Copilu vs. Rădoi, "războiul" tranşat de Rotaru

În momentul în care Rotaru l-a contactat pentru a-l convinge în sfârşit să-i preia pe juveţi, Rădoi a transmis că singurul cu care vrea să colaboreze este Sorin Cârţu, omul care l-a debutat în fotbalul mare şi cu care are o relaţie foarte bună. Asta însemna că Marian Copilu, adus sezonul trecut cu mare tam-tam în Bănie, ar fi rămas pe dinafară şi nu ar fi fost luat în calcul în ceea ce priveşte strategia de transferuri şi deciziile care ţin de echipă. O situaţie care nu i-a convenit deloc lui Copilu, cel care, conform ProSport, i-a transmis lui Rotaru că va demisiona în cazul în care acesta va merge pe mâna fostului selecţioner. Prins la mijloc, omul de afaceri a ales să-şi protejeze clubul şi să nu se facă de râs prin plecarea lui Copilu, pentru care a insistat să vină, şi s-a orientat rapid spre varianta Laszlo Balint. Astfel, fostul şef de la CFR Cluj îşi menţine influenţa în organigramă în ceea ce priveşte transferurile şi poate colabora cu un antrenor ceva mai docil, care nu are nici pe departe personalitatea lui Mirel Rădoi. Pe de altă parte, Sorin Cârţu e şi el mulţumit de plecarea lui Reghecampf, tehnician pe care nu l-a agreat.

Cârţu a insistat pentru Rădoi

În ultimele zile, varianta Mirel Rădoi la Craiova părea din ce în ce mai sigură, iar fostul atacant din Bănie a fost cel care a făcut lobby zi de zi pe lângă Mihai Rotaru pentru aducerea "protejatului" său pe banca tehnică. A ieşit public cu declaraţii acide la adresa lui Reghecampf, l-a sunat personal pe Rădoi pentru a-l convinge, dar calculele nu i-au ieşit. Luni dimineaţă, "Sorinaccio" a descris în ordine cronologică evenimentele de după momentul în care a devenit clar că Reghecampf e istorie în Bănie:
 
"Mirel Rădoi a primit o ofertă şi a refuzat-o din plecare. După care, n-a mai fost reofertat, dar a primit ofertă de la club. A fost primul antrenor ofertat. A spus să ne vedem fiecare... nu să ne vedem fiecare de drumul lui, dar nu intră în calculele lui. Nu fac comentarii de niciun fel.
 
El a spus că nu merge. Ne-a transmis baftă multă în continuare şi ne-a închis. Am discutat şi eu cu el vreo oră după ce s-a întâmplat treaba asta, chiar după meciul cu Finlanda. Nu a mai fost reofertat. Oferta iniţială a fost înainte de a discuta eu cu el, săptămâna trecută, eu am discutat cu el după refuz.
 
Cu Reghe s-a decis aseară totul, nu era o decizie clară să ne despărţim. V-am spus, a fost o listă cu 3-4 antrenori, iar în capul listei a fost Mirel, recunosc treaba asta, chiar dacă n-ar trebui să o spun acum, având în vedere ce se poate întâmpla cu cel care vine la echipă", a spus oficialul oltenilor, la Pro Arena.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri