Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Jose Mourinho, mesaj încurajator pentru Emilia-Romagna după calificarea în finala Ligii Europa: “Putere!”

Europa League Publicat pe 19 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/21129603/1/mourinho.jpg

Jose Mourinho, antrenorul echipei AS Roma, a transmis, după calificarea în finala Ligii Europa, un mesaj de încurajare pentru Emilia-Romagna, regiune afectată de inundaţii devastatoare în ultima perioadă.

În primul rând, vreau să transmit un mesaj către Emilia-Romagna: putere! În vremuri dificile, oamenii pot scoate ce este mai bun din ei. Evident este un moment de sărbătoare la Roma, dar nu putem uita de tristeţea şi de situaţia dificilă a oamenilor din Emilia-Romagna”, a spus Mourinho.

El a precizat, referitor la calificarea în finală, că echipa sa este “absolut incredibilă”. “Cred că performanţa noastră este rezultatul muncii grele, al experienţei, priceperii tactice şi al faaptului că ştim cum să rămânem în joc, să orientăm jocul în funcţie de capacitatea noastră şi să facem astfel încât să nu ni se vadă problemele. Am o echipă absolut incredibilă”.

De cealaltă parte, Jose Luis Mendilibar, tehnicianul FC Sevilla, a afirmat că echipa sa merită să fie în finală: “Scopul nostru era să facem tot ce putem mai bine în această competiţie şi totul merge bine: am eliminat două echipe mari, pe Manchester United şi Juve, şi vom înfrunta la Budapesta altă echipă mare şi alt antrenor mare.

Oamenii nu se aşteptau să reuşim asta şi am reuşit. Am făcut meciuri foarte bune, în special acasă, şi suntem meritat în finală”.

Formaţiile Sevilla şi AS Roma s-au calificat, joi seară, în finala Ligii Europa, trecând în semifinale de Juventus Torino, respectiv de Bayer Leverkusen.

Jose Mourinho scrie istorie şi califică AS Roma în a doua finală europeană la rând

Finala Europa League din acest an le va aduce faţă în faţă pe AS Roma şi Sevilla! O finală italiano-spaniolă, după ce acestea au învins la limită, după meciuri strânse, Bayer Leverkusen (1-0 la general), respectiv Juventus (3-2 la general).

AS Roma s-a calificat în finala europeană după 0-0 cu Bayer Leverkusen în retur, în Germania. În tur, pe teren propriu, în Italia, echipa lui Jose Mourinho s-a impus la limită, scor 1-0, în urma golului semnat de Edoardo Bove, în minutul 63.

Este a doua finală de cupă europeană la rând pe care o bifează AS Roma. Sezonul trecut au jucat în ultimul act din Conference League romanii, ediţie inaugurală a competiţiei şi pe care au şi câştigat-o.

  • Trebuie să le dăm credit băieţilor. Au această mentalitate, această dorinţă şi această empatie. Nu a fost un meci uşor, a fost dificil din punct de vedere mental. Este dificil împotriva echipei Bayer Leverkusen, să stai concentrat 90 de minute. Te poate distruge când pierzi mingea”, spunea Jose Mourinho după partida tur.

De partea cealaltă, Sevilla s-a calificat după prelungiri, după ce a trecut la mare luptă de Juventus, scor 2-1. A fost 1-1 după primele 90 de minute, iar scorul s-a modificat pe parcursul reprizelor adiţionale. În tur a fost tot 1-1, iar în al doilea joc, din Spania, au marcat Dusan Vlahovic, în minutul 65, pentru italieni, iar pentru specialista Cupei UEFA şi Europa League a egalat, în minutul 71, Suso.

La numai cinci minute de la debutul primei reprize adiţionale, Sevilla a forţat şi a făcut 2-1 prin Erik Lamela. Astfel, va disputa finala cu AS Roma pentru un nou trofeo european.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele