Ultima oră
VIDEO | Metz - Lyon 1-2. Ladislau Boloni are o situaţie tot mai dificilă în clasament VIDEO | Metz - Lyon 1-2. Ladislau Boloni are o situaţie tot mai dificilă în clasament
VIDEO | Bologna - Verona 2-0. Gazdele urcă pe 4 în Serie A! VIDEO | Bologna - Verona 2-0. Gazdele urcă pe 4 în Serie A!
VIDEO | Leverkusen - Mainz 2-1. Liderul din Bundesliga trece cu bine peste un meci complicat VIDEO | Leverkusen - Mainz 2-1. Liderul din Bundesliga trece cu bine peste un meci complicat
EXCLUSIV | Vasile Miriuţă nu este impresionat de baza celor de la FCSB! "Eu le-am văzut astea în '98" EXCLUSIV | Vasile Miriuţă nu este impresionat de baza celor de la FCSB! "Eu le-am văzut astea în '98"
VIDEO | Sub bagheta lui Adi Mutu, CFR arată excelent. ”La statistică stăm bine, dar să dăm continuitate”
VIDEO | Sub bagheta lui Adi Mutu, CFR arată excelent. ”La statistică stăm bine, dar să dăm continuitate”
VIDEO | ”Am avut 30 de minute bune”. Zeljko Kopic vede partea bună din eşecul cu CFR VIDEO | ”Am avut 30 de minute bune”. Zeljko Kopic vede partea bună din eşecul cu CFR

Jucătorii din naţionala Franţei, apel la calm după violenţele provocate în urma morţii lui Nahel

Noutăți Publicat pe 1 iul 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/21243552/1/franta-nahel-tw.png

La trei zile de la moartea tânărului Nahel, împuşcat de la mică distanţă de un poliţist după ce a refuzat să se supună unui control la Nanterre, revoltele continuă în Franţa. "Marcaţi şi şocaţi de moartea brutală" a băiatului de 17 ani, jucătorii echipei naţionale a Franţei au publicat vineri seară un comunicat în social media.

"În primul rând, gândurile noastre sunt alături de el şi de familia sa, căreia îi transmitem sincerele noastre condoleanţe", au spus ei, explicând că nu puteau "rămâne insensibili la circumstanţele în care a avut loc acest deces inacceptabil", spun ei.

Totuşi, jucătorii echipei naţionale a Franţei au avut şi ei câteva cuvinte de spus despre revoltele din ultimele zile. "De la acest eveniment tragic, am asistat la exprimarea furiei populare, al cărei fond îl înţelegem, dar a cărei formă nu o putem aproba. Mulţi dintre noi provin din cartiere muncitoreşti şi împărtăşim aceste sentimente de durere şi tristeţe. Dar la această suferinţă se adaugă sentimentul de neputinţă, în timp ce asistăm la un veritabil proces de autodistrugere. Violenţa nu rezolvă nimic, cu atât mai puţin atunci când se întoarce în mod inevitabil şi implacabil împotriva celor care o exprimă, a familiilor lor, a celor dragi şi a vecinilor lor. Sunt bunurile voastre pe care le distrugeţi, cartierele voastre, oraşele voastre....", explică ei, în timp ce mai mulţi jucători din lotul vicecampioanei mondiale s-au exprimat deja individual, printre care Jules Koundé şi Kylian Mbappé.

El a adăugat: "În acest context de tensiune extremă, nu putem rămâne tăcuţi, iar conştiinţa noastră civică ne îndeamnă să facem apel la linişte, conştientizare şi responsabilitate. Actorii sociali, părinţii, fraţii şi surorile mai mari şi mai mici din cartierele noastre, care trebuie să lucreze pentru a restabili pacea în cartierele noastre de locuinţe. Scopul de a trăi împreună, de care suntem atât de ataşaţi, este în pericol şi este responsabilitatea noastră, a tuturor, să-l păstrăm. Există şi alte modalităţi paşnice şi constructive de a ne exprima. Aici trebuie să ne concentrăm energiile şi gândurile. Timpul violenţei trebuie să ia sfârşit şi să fie înlocuit de un timp de doliu, dialog şi reconstrucţie", au spus ei.

Didier Deschamps şi staff-ul său susţin, de asemenea, această iniţiativă colectivă a jucătorilor francezi. "Într-un moment în care ţara noastră suferă, jucătorii noştri au decis să facă apel la calm. Salut iniţiativa lor, pe care eu şi staff-ul meu o susţinem. Gândurile noastre sunt, de asemenea, alături de familia lui Nahel. Cu toate acestea, fără a dori să dau lecţii nimănui, sunt profund convins că violenţa nu a rezolvat niciodată nimic. Sper din tot sufletul ca situaţia să se calmeze", a declarat selecţionerul Franţei.

mail-share icon Email
viewscnt

Noutăți

Ultimele articole Toate articolele