Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

Justiţia italiană a cerut ca Robinho să îşi execute pedeapsa pentru viol în Brazilia

Staruri din fotbal Publicat pe 18 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38211/21022896/1/robinho.jpg

Justiţia italiană a cerut Braziliei ca fostul jucător Robinho, condamnat pentru un viol în grup comis la Milano în 2013 şi refugiat în Brazilia, să îşi execute pedeapsa în ţara sa dacă nu poate fi extrădat, potrivit Ministerului Afacerilor Externe brazilian.

În timp ce fostul jucător al echipei AC Milan (2010-2015) a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare după ce sentinţa sa a fost confirmată de Curtea de Casaţie la 19 ianuarie 2022, cererea justiţiei italiene a fost transmisă spre examinare la departamentul Ministerului Justiţiei responsabil de cooperarea internaţională, a spus Ministerul Afacerilor Externe.

Constituţia Braziliei nu permite extrădarea cetăţenilor săi. În ianuarie, ministrul Justiţiei Flavio Dino a spus că ”ar putea exista executarea pedepsei în Brazilia”, dar că această posibilitate ar trebui examinată odată ce cererea a fost făcută.

Procesul ar putea dura câţiva ani, spun experţii. La începutul anului 2022, procuratura din Milano a cerut extrădarea lui Robinho  - numele complet Robson de Souza - şi a emis un mandat internaţional de arestare împotriva lui. Cererea procurorilor a fost respinsă de Brazilia. Fostul fotbalist, în vârstă de 39 de ani, riscă însă să fie arestat dacă va călători într-o ţară cu care Italia a semnat un acord de extrădare.

Robinho a fost condamnat pentru viol în grup comis în 2013 asupra unei tinere albaneze care sărbătorea 23 de ani într-un club din Milano. Fostul internaţional brazilian şi cinci compatrioţi i-au dat victimei să bea ”până când aceasta a fost inconştientă şi incapabilă să se apere” şi apoi au făcut ”sex de mai multe ori pe rând” cu ea. Fostul atacant lateral a fost condamnat în primă instanţă în 2017, apoi din nou în apel la Milano trei ani mai târziu.

Robinho a jucat ultima dată în 2020 la echipa turcă din Süper Lig, Başakşehir, cu sediul la Istanbul, înainte de a părăsi ţara în august 2022 pentru a se întoarce în Brazilia. Potrivit judecătorilor Curţii de Apel Italiene, fostul jucător a arătat ”dispreţ total” faţă de victimă, ”umilită brutal”.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri