Ultima oră
Dinamo a pregătit o surpriză copiilor la meciul cu Petrolul Dinamo a pregătit o surpriză copiilor la meciul cu Petrolul
FCSB ar putea suferi pierderi masive. Cel puţin cinci jucători sunt pe picior de plecare FCSB ar putea suferi pierderi masive. Cel puţin cinci jucători sunt pe picior de plecare
Xabi Alonso a decis unde va antrena sezonul viitor! Xabi Alonso a decis unde va antrena sezonul viitor!
Revenire de senzaţie la naţională? Un veteran e propus pentru postul de fundaş stânga. ”E posibil să se gândească” Revenire de senzaţie la naţională? Un veteran e propus pentru postul de fundaş stânga. ”E posibil să se gândească”
Fost ofiţer în armata franceză, despre riscurile de securitate la JO: ”Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat” Fost ofiţer în armata franceză, despre riscurile de securitate la JO: ”Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat”
Flavio Briatore, operat pe inimă la Milano după descoperirea unei tumori benigne Flavio Briatore, operat pe inimă la Milano după descoperirea unei tumori benigne

Juventus dă prima lovitură a verii pe piaţa transferurilor! Federico Chiesa, transferat definitiv

Juventus Publicat de Daian Cutu pe 2 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38290/20692450/1/fc.jpg

Juventus a activat clauza de cumpărare definitivă a jucătorului de bandă dreaptă Federico Chiesa, care a fost împrmutat de la Fiorentina.

"A fost finalizat un acord cu ACF Fiorentina pentru achiziţionarea temporară, până la 30 iunie 2022, a drepturilor de legitimare a jucătorului Federico Chiesa, pentru o sumă de 10 milioane de euro, din care 3 milioane de euro pentru sezonul sportiv 2020/2021 şi 7 milioane de euro pentru sezonul sportiv 2021/2022", se arată într-un comunicat al clubului Juventus.

"Acordul mai prevede:

Obligaţia clubului Juventus de a achiziţiona definitiv drepturile de înregistrare a jucătorului, sub rezerva îndeplinirii anumitor obiective sportive până la sfârşitul sezonului 2021/2022;

Dreptul clubului Juventus de a achiziţiona definitiv drepturile de înregistrare a jucătorului în cazul în care aceste obiective date nu sunt atinse.

În ambele cazuri, contravaloarea convenită pentru achiziţionarea definitivă este de 40 de milioane de euro, plătibilă în trei ani, care ar putea fi majorată până la maximum 10 milioane de euro în cazul atingerii unor obiective de performanţă suplimentare pe durata contractului de muncă al jucătorului"
, a adăugat gruparea torineză.

Una dintre condiţiile ca Federico Chiesa să fie transferat definitiv era calificarea în ediţia viitoare a Champions League, obiectiv îndeplinit deja.

Juve a plătit suma de 10 milioane aferentă împrumutului jucătorului, obţinut în octombrie 2020, şi mai are de achitat 40 de milioane de euro.

Fotbalistul de 24 de ani a marcat 18 goluri în 61 de meciuri disputate cu Juve, dar el nu a mai evoluat din ianuarie, din cauza unei serioase accidentări la genunchi. Chiesa va reveni pe teren în sezonul 2022/2023.

  • Federico Chiesa, fiul fostului fotbalist Enrico Chiesa, are 37 de selecţii la echipa naţională a Italiei, mai multe decât tatăl său (17).
mail-share icon Email
viewscnt

Juventus

Ultimele articole Toate articolele