Ultima oră
Bayer Leverkusen rămâne neînvinsă în acest sezon şi face încă un pas spre trofeul Europa League. Marseille - Atalanta s-a terminat indecis Bayer Leverkusen rămâne neînvinsă în acest sezon şi face încă un pas spre trofeul Europa League. Marseille - Atalanta s-a terminat indecis
Olympiakos produce o mare surpriză în semifinalele Conference League. Fiorentina s-a impus în celălalt meci Olympiakos produce o mare surpriză în semifinalele Conference League. Fiorentina s-a impus în celălalt meci
VIDEO | Chelsea - Tottenham 2-0. Radu Drăguşin, rezervă în ”Battle of the Bridge” VIDEO | Chelsea - Tottenham 2-0. Radu Drăguşin, rezervă în ”Battle of the Bridge”
VIDEO | Tânărul Jiri Lehecka profită de abandonul lui Daniil Medvedev şi merge în semifinale la Madrid VIDEO | Tânărul Jiri Lehecka profită de abandonul lui Daniil Medvedev şi merge în semifinale la Madrid
Se conturează o campanie de transferuri stelară la CFR Cluj! Suma uriaşă pe care patronul ”o pune la bătaie” Se conturează o campanie de transferuri stelară la CFR Cluj! Suma uriaşă pe care patronul ”o pune la bătaie”
Unul din cei mai vechi străini din Superliga şi-a anunţat plecarea Unul din cei mai vechi străini din Superliga şi-a anunţat plecarea

Juventus, de neoprit în Cupa Italiei. Recordurile stabilite de Cristiano Ronaldo şi Gianluigi Buffon, după succesul cu Atalanta

Juventus Publicat de Andrei Ionascu pe 20 mai 2021
mail-share icon Email

Juventus Torino a câştigat Cupa Italiei, pentru a 14-a oară în istoria clubului, după victoria cu 2-1 în faţa echipei Atalanta Bergamo, pe stadionul ‘Mapei’ din Reggio Emilia. Meciul a fost transmis în direct şi în exclusivitate în România pe Look Sport.

Au fost aproximativ 4.300 de spectatori în tribunele arenei echipei Sassuolo.

La pauză, scorul a fost egal, 1-1, după reuşitele lui Kulusevski (31’) şi Malinovsky (41’). Juventus a dominat jocul în repriza a doua, iar Chiesa a înscris în minutul 73, după un schimb de pase genial cu Kulusevski.

Este al doilea trofeu din acest sezon pentru Juventus, după Supercupa câştigată în luna ianuarie (2-0 cu Napoli).

Juventus a câştigat cele mai multe Cupe ale Italiei din istoria competiţiei – 14 (1938, 1942, 1959, 1960, 1965, 1979, 1983, 1990, 1995, 2015, 2016, 2017, 2018, 2021). AS Roma are 9 trofee, iar Inter şi Lazio au câte 7.

Este ultimul trofeu la Juventus pentru portarul Gianluigi Buffon (43 de ani), care va pleca în această vară de la echipa torineză.

Buffon, câştigător al Cupei Italiei pentru a şasea oară, a reuşit să cucerească trofeul atât cu Enrico Chiesa în 1999, când era la Parma, cât şi cu fiul acestuia, Federico Chiesa, la Juventus.

Legendarul portar italian are acum în palmares 25 de trofee obţinute cu Juventus şi Parma, egalându-l astfel pe Paolo Maldini, fostul fundaş al lui AC Milan, deţinătorul recordului de trofee la nivel de club în fotbalul italian.

Starul portughez Cristiano Ronaldo a reuşit să-şi treacă în palmares toate trofeele din fotbalul italian, după ce a realizat anterior aceeaşi performanţă în Spania, cu Real Madrid, şi în Anglia, cu Manchester United.

După ce a câştigat două titluri în Serie A şi două Supercupe ale Italiei, Cristiano Ronaldo (36 de ani) a pus mâinile şi pe Coppa Italia. Este al 30-lea trofeu la nivel de club din palmaresul atacantului lusitan.

Sursa foto&video: Twitter JuventusFC

mail-share icon Email
viewscnt

Juventus

Ultimele articole Toate articolele