Ultima oră
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”

Karim Benzema, desemnat de UEFA jucătorul anului. Carlo Ancelotti, antrenorul anului

Real Madrid Publicat pe 25 aug 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38288/20832940/1/tw-uefa-champions-league-2.jpg

Francezul Karim Benzema (Real Madrid) a primit premiul UEFA pentru Jucătorul Anului, joi, în cadrul ceremoniei de la Istanbul care a fost prilejuită de tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor.

Pentru acest premiu mai erau nominalizaţi Thibaut Courtois şi Kevin de Bruyne.

Benzema a fost ales jucătorul sezonului 2021/2022 în Liga Campionilor. El a câştigat în acest an LC cu Real Madrid pentru a cincea oară. În 2022, Benzema a câştigat şi campionatul Spaniei, Supercupa Spaniei şi Supercupa Europei.

 

Jucătoarea anului a fost aleasă Alexia Putellas. Mai erau nominalizate Beth Mead şi Lena Oberdorf.

Alexia Putellas, de la FC Barcelona, este deţinătoarea Balonului de Aur european 2021 şi a fost desemnată în acelaşi an drept cea mai bună jucătoare europeană de către UEFA. Putellas s-a accidentat însă grav în timpul Europenelor feminine, în iulie 2022, şi va lipsi de pe gazon cel puţin 11 luni.

Antrenorul anului în fotbalul masculin a fost ales Carlo Ancelotti (Real Madrid). Italianul a revenit la Real Madrid vara trecută şi a câştigat în acest an campionatul Spaniei. În plus, el a devenit primul antrenor de patru ori câştigător al Ligii Campionilor. 

Mai erau nominalizaţi pentru trofeul de antrenorul anului Josep Guardiola (Manchester City) şi Jurgen Klopp (Liverpool).

 

Antrenoarea anului în fotbalul feminin a fost aleasă Sarina Wiegman. Ea a adus naţionalei feminine a Angliei titlul european, cucerit în luna iulie a acestui an, într-o finală cu Germania.

Fostul tehnician Arrigo Sacchi a primit Premiul Preşedintelui UEFA. “Arrigo Sacchi a fost un vizionar ca antrenor. Nu s-a temut niciodată. Am un mare respect pentru domnul Sacchi!”, a spus şeful UEFA, Aleksander Ceferin.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Real Madrid

Ultimele articole Toate articolele