Ultima oră
Scoţia - Elveţia 1-1. ”Ţara Cantoanelor” a avut două goluri anulate Scoţia - Elveţia 1-1. ”Ţara Cantoanelor” a avut două goluri anulate
Victoria cu Ucraina l-a propulsat la masa bogaţilor! Cota internaţionalului a crescut: ”30 de milioane de euro!  Anglia sau Germania!”

Victoria cu Ucraina l-a propulsat la masa bogaţilor! Cota internaţionalului a crescut: ”30 de milioane de euro! Anglia sau Germania!”
UEFA a amendat Albania şi Serbia cu câte 10.700 de dolari pentru bannere naţionaliste ale fanilor la meciurile de la Euro UEFA a amendat Albania şi Serbia cu câte 10.700 de dolari pentru bannere naţionaliste ale fanilor la meciurile de la Euro
”Se vede frumos pe hârtie”. David Popovici dă mai speranţe unei întregi naţiuni ”Se vede frumos pe hârtie”. David Popovici dă mai speranţe unei întregi naţiuni
Scandal la EURO! Ungaria acuză arbitrajul din meciul cu Germania: „Nicio şansă! Oribil” Scandal la EURO! Ungaria acuză arbitrajul din meciul cu Germania: „Nicio şansă! Oribil”
”Nicio echipă nu are intensitatea noastră. Nu văd nicio diferenţă între noi şi Grecia în 2004!”. România, viitoarea campioană de la EURO 2024 | VIDEO EXCLUSIV

”Nicio echipă nu are intensitatea noastră. Nu văd nicio diferenţă între noi şi Grecia în 2004!”. România, viitoarea campioană de la EURO 2024 | VIDEO EXCLUSIV

Kenyanul Eliud Kipchoge spune că a fost victima hărţuirii online după moartea lui Kelvin Kiptum

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 9 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21585941/1/kip.jpg

Kenyanul Eliud Kipchoge, fostul deţinător al recordului mondial la maraton, spune că a fost supus unui val de hărţuiri şi ameninţări cibernetice după moartea lui Kelvin Kiptum.

La doar 24 de ani, Kiptum a murit într-un accident rutier în februarie, iar cu patru luni înainte bătuse recordul mondial la maraton, deţinut de Eliud Kipchoge (2:00:35 faţă de 2:01:09).

După moartea în februarie a lui Kelvin Kiptum (24 de ani) într-un accident rutier - care, cu patru luni înainte, bătuse recordul mondial la maraton, deţinut atunci de legenda Eliud Kipchoge (2:00:35 faţă de 2:01:09) - Kipchoge a declarat că a fost victima hărţuirii online şi a ameninţărilor cu moartea.

Unii internauţi îl acuză că ar fi premeditat moartea lui Kiptum din răzbunare.

"Am fost şocat de faptul că oamenii spuneau pe reţelele de socializare că sunt implicat în moartea acelui băiat", a declarat el pentru BBC Sport Africa. "Am primit o mulţime de ameninţări: că vor da foc la tabăra (de antrenament), că vor da foc investiţiilor mele în oraş, casei mele, familiei mele. Nu s-a întâmplat, dar aşa este lumea".

Kipchoge s-a alăturat numeroaselor omagii aduse deţinătorului recordului la maraton în februarie cu un mesaj pe contul său X. "Sunt profund întristat de moartea tragică a deţinătorului recordului mondial la maraton şi a starului în ascensiune Kelvin Kiptum (...) Ofer sincere condoleanţe tinerei sale familii. Fie ca Dumnezeu să vă mângâie în aceste momente dificile", a scris el.

Dublul campion olimpic la maraton (2016, 2021) explică, însă, că acum trebuie să-şi lase şi să-şi ia băieţii de la şcoală în fiecare zi şi că aceastî hărţuire pe internet o afectează şi pe mama sa. "Eu vin dintr-o zonă foarte rurală. Şi, având în vedere vârsta mamei mele, mi-am dat seama că reţelele de socializare te pot surprinde cu adevărat. Dar ea mi-a dat curaj, a fost o lună foarte dificilă."

Kipchoge explică, de asemenea, că a pierdut 90% dintre prietenii săi de la moartea lui Kiptum din cauza acestui abuz online. "A fost foarte dureros să aflu că oamenii cei mai apropiaţi de mine, colegii mei de antrenament, oamenii cu care sunt în contact, au avut cuvinte urâte la adresa mea. Am învăţat că prieteniile nu durează pentru totdeauna", continuă el. "Ceea ce s-a întâmplat m-a determinat să nu mai am încredere în nimeni. Nu mai am încredere nici măcar în propria mea umbră".

 

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele