Ultima oră
Surpriză de proporţii! FCSB, aproape să aducă unul din cei mai buni români din Superliga. Gigi Becali oferă 1 milion de euro Surpriză de proporţii! FCSB, aproape să aducă unul din cei mai buni români din Superliga. Gigi Becali oferă 1 milion de euro
Detalii de ultim moment despre transferul lui Cristi Manea la Galatasaray Detalii de ultim moment despre transferul lui Cristi Manea la Galatasaray
Lionel Messi a anunţat la ce echipă vrea să îşi încheie cariera Lionel Messi a anunţat la ce echipă vrea să îşi încheie cariera
FCSB lasă un jucător la o rivală din Superliga FCSB lasă un jucător la o rivală din Superliga
Voleibalista Alice Kapelovies, căpitanul campioanei CSO Voluntari, a semnat prelungirea contractului Voleibalista Alice Kapelovies, căpitanul campioanei CSO Voluntari, a semnat prelungirea contractului
”Vreau să îl aduc”. Adrian Mititelu a dezvăluit ce jucător vrea la FCU Craiova ”Vreau să îl aduc”. Adrian Mititelu a dezvăluit ce jucător vrea la FCU Craiova

Kremlev spune că IBA ar putea apela la Curtea Supremă elveţiană dacă recursul la TAS nu va avea succes

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 16 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21388091/1/iba.jpg

Asociaţia Internaţională de Box (IBA) ar putea merge la Curtea Supremă elveţiană dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne îi va respinge apelul împotriva excluderii din mişcarea olimpică, a declarat joi preşedintele IBA, Umar Kremlev, potrivit Reuters.

TAS, cea mai înaltă instanţă sportivă, urma să audieze joi apelul, iar o decizie este puţin probabilă înainte de anul viitor.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a retras în iunie recunoaşterea organismului de box condus de rusul Kremlev, din cauza faptului că nu a reuşit să finalizeze reformele privind guvernanţa, finanţele şi problemele etice.

TAS a respins un apel urgent al IBA de la acea vreme pentru a bloca această măsură.

Kremlev a declarat într-o conferinţă de presă la Paris, oraşul gazdă al Jocurilor Olimpice de anul viitor, că IBA consideră că decizia CIO a fost nedreaptă.

"Ne vom apăra drepturile şi, dacă acest lucru nu funcţionează cu TAS, avem un tribunal în Elveţia la care ne putem adresa pentru a ne apăra cauza", a spus rusul, vorbind prin intermediul unui translator.

"Nu vom permite ca destinul boxului să fie decis astfel, ar trebui să fie decis de boxerii înşişi... nu familia olimpică a luat această decizie, ci mai degrabă oficialii olimpici care au împins-o. În box spunem adesea că trebuie să faci doi paşi înapoi pentru a face un KO. Uneori ieşi învingător, alteori ieşi al doilea. Ne vom apăra drepturile, de asta puteţi fi siguri."

Boxul face parte din programul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, dar meciurile de calificare şi competiţia în sine sunt gestionate de CIO şi nu de IBA, aşa cum s-a întâmplat la Jocurile de la Tokyo în 2021.

În timp ce CIO elimină sau adaugă în mod regulat sporturi în programul Jocurilor Olimpice pentru a le face mai atractive pentru publicul tânăr, este extrem de rar ca organismul olimpic să retragă recunoaşterea unei federaţii sportive internaţionale.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele