adplus-dvertising
Ultima oră
VIDEO ǀ ”Trebuia să închidem jocul mai repede”. Moruţan a identificat problema în jocul cu Belarus VIDEO ǀ ”Trebuia să închidem jocul mai repede”. Moruţan a identificat problema în jocul cu Belarus
VIDEO ǀ Căpitanul naţionalei a vorbit despre următoarele partidei. ”Presiunea va fi mare în iunie, pentru că avem meciuri in Kosovo şi în Elveţia” VIDEO ǀ Căpitanul naţionalei a vorbit despre următoarele partidei. ”Presiunea va fi mare în iunie, pentru că avem meciuri in Kosovo şi în Elveţia”
VIDEO ǀ Edi Iordănescu are procentaj maxim în startul preliminariilor, dar jocul nu convinge. ”Dacă reuşim să fim mai pragmatici, mă declar fericit” VIDEO ǀ Edi Iordănescu are procentaj maxim în startul preliminariilor, dar jocul nu convinge. ”Dacă reuşim să fim mai pragmatici, mă declar fericit”
Tricolorul care l-a convins pe Gică Popescu: ”E important pentru naţională, e deja un titular” Tricolorul care l-a convins pe Gică Popescu: ”E important pentru naţională, e deja un titular”
VIDEO ǀ Burcă e sincer, după primul gol la echipa naţională. ”E o mândrie pentru mine să îmi reprezint ţara” VIDEO ǀ Burcă e sincer, după primul gol la echipa naţională. ”E o mândrie pentru mine să îmi reprezint ţara”
EXCLUSIV | Gică Popescu şi Florin Răducioiu, nedumeriţi după România - Belarus: ”De neînţeles pentru mine” / ”N-am înţeles nici eu” EXCLUSIV | Gică Popescu şi Florin Răducioiu, nedumeriţi după România - Belarus: ”De neînţeles pentru mine” / ”N-am înţeles nici eu”

La Liga acuză FIFA că ia decizii unilaterale şi arată desconsiderare totală faţă de importanţa campionatelor naţionale

La Liga Publicat de Daian Cutu pe 15 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38113/21058881/1/la-liga.jpg

La Liga a acuzat FIFA că ia decizii unilaterale legate de calendarul mondial, fără să ţină cont de opinia celor care gestionează campionatele interne şi de efectul asuppra cluburilor şi jucătorilor.

“FIFA continuă practicile incorecte constând în decizii unilaterale cu privire la calendarul fotbalului mondial, dând dovadă de desconsiderare totală faţă de importanţa campionatelor naţionale şi a comunităţii fotbalului în general.

FIFA neglijează total prejudiciul economic pe care aceste decizii îl provoacă ligilor din întreaga lume. Ligile nu au fost consultate cu privire la niciuna dintre modificările prezentate, în special despre noua competiţie anuală intercluburi, de care noi nu ştiam şi care ne afectează grav competiţiile.

Aceste decizii nu ţin cont de impactul competitiv, sportiv şi economic asupra ligilor naţionale, cluburilor şi jucătorilor, prin aglomerarea şi mai mult a unui program deja supraîncărcat. LaLiga şi alte ligi reprezentate în Forumul Ligilor Mondiale vor analiza deciziile FIFA şi vor decide cei mai adecvaţi paşii următori”, notează LaLiga într-un comunicat.

Forul spaniol a precizat că FIFA “ţine cont doar de un grup restrâns de cluburi şi jucători”, deşi “în ecosistemul fotbalului profesionist există multe ligi profesioniste, mii de cluburi şi jucători care nu participă la competiţii internaţionale”, dar au de suferit. “FIFA pare să uite acest lucru şi se gândeşte la puţini, ignorând efectul asupra tuturor în fotbalul profesionist. Prin urmare, prin aceste măsuri, FIFA se îndepărtează de obiectivul de a proteja interesele ecosistemului fotbalistic, unde trebuie promovat un mediu de echilibru între fotbalul naţional şi internaţional în beneficiul fotbalului în general”
, a adăugat La Liga.

Consiliul FIFA s-a reunit în Kigali, Rwanda, înaintea Congresului FIFA cu numărul 73, şi a adoptat o serie de decizii importante cu privire la competiţiile internaţionale din următorii ani, anunţate marţi de for.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

La Liga

Ultimele articole Toate articolele