Ultima oră
VIDEO | Unirea Slobozia – Ceahlăul Piatra Neamţ 2-1. Gazdele s-au impus şi s-au apropiat de prima poziţie. Rezultatele din Liga 2 VIDEO | Unirea Slobozia – Ceahlăul Piatra Neamţ 2-1. Gazdele s-au impus şi s-au apropiat de prima poziţie. Rezultatele din Liga 2
Românii au preferat filmul românesc de Ziua Naţională. Cinemaraton a fost pe locul IV în topul preferinţelor românilor activi Românii au preferat filmul românesc de Ziua Naţională. Cinemaraton a fost pe locul IV în topul preferinţelor românilor activi
Meciul Bayern - Union Berlin a fost amânat din cauza ninsorilor. Probleme şi cu transportul feroviar şi aerian Meciul Bayern - Union Berlin a fost amânat din cauza ninsorilor. Probleme şi cu transportul feroviar şi aerian
ULTIMA ORĂ ǀ A fost stabilit cine va împărţi dreptatea în FCSB - Oţelul Galaţi! ULTIMA ORĂ ǀ A fost stabilit cine va împărţi dreptatea în FCSB - Oţelul Galaţi!
Steliano Filip, cel care l-a recomandat pe Kopic la Dinamo. ”Este cel mai dificil, greu, antrenor pe care l-am avut” Steliano Filip, cel care l-a recomandat pe Kopic la Dinamo. ”Este cel mai dificil, greu, antrenor pe care l-am avut”
Zeljko Kopic, prezentat oficial la Dinamo: ”Nu sunt magician!”. Ce spune Andrei Nicolescu despre alegerea croatului Zeljko Kopic, prezentat oficial la Dinamo: ”Nu sunt magician!”. Ce spune Andrei Nicolescu despre alegerea croatului

La Liga acuză FIFA că ia decizii unilaterale şi arată desconsiderare totală faţă de importanţa campionatelor naţionale

La Liga Publicat de Daian Cutu pe 15 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38113/21058881/1/la-liga.jpg

La Liga a acuzat FIFA că ia decizii unilaterale legate de calendarul mondial, fără să ţină cont de opinia celor care gestionează campionatele interne şi de efectul asuppra cluburilor şi jucătorilor.

“FIFA continuă practicile incorecte constând în decizii unilaterale cu privire la calendarul fotbalului mondial, dând dovadă de desconsiderare totală faţă de importanţa campionatelor naţionale şi a comunităţii fotbalului în general.

FIFA neglijează total prejudiciul economic pe care aceste decizii îl provoacă ligilor din întreaga lume. Ligile nu au fost consultate cu privire la niciuna dintre modificările prezentate, în special despre noua competiţie anuală intercluburi, de care noi nu ştiam şi care ne afectează grav competiţiile.

Aceste decizii nu ţin cont de impactul competitiv, sportiv şi economic asupra ligilor naţionale, cluburilor şi jucătorilor, prin aglomerarea şi mai mult a unui program deja supraîncărcat. LaLiga şi alte ligi reprezentate în Forumul Ligilor Mondiale vor analiza deciziile FIFA şi vor decide cei mai adecvaţi paşii următori”, notează LaLiga într-un comunicat.

Forul spaniol a precizat că FIFA “ţine cont doar de un grup restrâns de cluburi şi jucători”, deşi “în ecosistemul fotbalului profesionist există multe ligi profesioniste, mii de cluburi şi jucători care nu participă la competiţii internaţionale”, dar au de suferit. “FIFA pare să uite acest lucru şi se gândeşte la puţini, ignorând efectul asupra tuturor în fotbalul profesionist. Prin urmare, prin aceste măsuri, FIFA se îndepărtează de obiectivul de a proteja interesele ecosistemului fotbalistic, unde trebuie promovat un mediu de echilibru între fotbalul naţional şi internaţional în beneficiul fotbalului în general”
, a adăugat La Liga.

Consiliul FIFA s-a reunit în Kigali, Rwanda, înaintea Congresului FIFA cu numărul 73, şi a adoptat o serie de decizii importante cu privire la competiţiile internaţionale din următorii ani, anunţate marţi de for.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

La Liga

Ultimele articole Toate articolele