Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

Ladislau Boloni, perioadă excelentă în Franţa! Românul e la un pas de promovarea cu Metz

Stranieri Publicat pe 14 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38207/21124232/2/metz-23.jpg

Metz, formaţia antrenată de Ladislau Boloni, poate promova în Ligue 1 în vară, fiind pe locul 3 în liga secundă din Franţa, la numai un punct de locul 2, Bordeaux. Mai sunt trei runde din sezon, până acum fiind disputate 35.

  • Ligue 1 se vede pe programele Prima Sport şi aplicaţia PrimaPlay.ro şi în sezonul următor! 

Formaţia pregătită de antrenorul român are parte de momente foarte bune, iar seria invincibilităţii nu s-a rupt nici după jocul de sâmbătă, cu Grenoble, de pe teren propriu, câştigat cu 1-0. Metz are 65 de puncte, iar Boloni a comentat cele întâmplate în partida recentă, mai ales că lupta pentru promovare se dă în trei.

Trupa tehnicianului român e în dispută directă cu Bordeaux, locul 2, care are cu un punct mai mult, 66, iar pe locul 1 e Le Havre, cu 71 de puncte. ”Să dai gol, acesta este cel mai greu lucru în fotbal. Cel mai important e că ne-am creat multe ocazii. Golul nostru din prima repriză a fost valabil...

Ofensiv, am avut o evoluţie bună, deşi e adevărat că n-am pus punctul pe i. Mulţumit de rezultat, însă nu uit că puteam evita cele două-trei ocazii ale lui Grenoble, că trebuie să ştim să ne concretizăm şansele şi că anumiţi jucători au fost mai puţin prezenţi pe teren”, a spus Boloni.

Metz are 22 meciuri la rând fără înfrângere acum în Ligue 2, ultimul insucces datând din 24 octombrie 2022, 0-2 cu Le Havre. Din divizia secundă din Franţa promovează primele două clasate. Locul 1 e ocupat în acest moment de Le Havre.

Boloni, în luptă cu Bordeaux pentru promovare, echipa lui Alexi Pitu 

Alexi Pitu (20 de ani) a ajuns la Bordeaux în luna ianuarie a acestui an. La jumătatea unui sezon foarte bun, atacantul lateral nu se aştepta să prindă un transfer în Vestul Europei, însă Bordeaux l-a convins cu un salariu de 25.000 de euro lunar şi promisiunea că acesta va creşte la 40.000, dacă fosta campioană a Franţei va promova în Ligue 1.

Metz, echipa antrenată de Laszlo Boloni, se află în lupta directă pentru promovare cu echipa lui Pitu. Boloni a avut posibilitatea să discute în privat cu jucătorul. El a avut doar cuvinte de laudă pentru fostul fotbalist de la Farul. 

”L-am urmărit pe Alexi Pitu dinainte de meciul cu Bordeaux, când am făcut analiza video a meciului. M-am uitat la el şi chiar am discutat scurt după meci. Bravo pentru că a ajuns să fie şi titular. Nu e uşor să ajungi în Franţa şi după o lună-două să fii titular

Dar trebuie să stabilizeze situaţia lui. Am vorbit cu el despre treaba aceasta şi cum văd eu lucrurile şi pe ce sectoare ar trebui să insiste. Dar rămâne între noi ce am discutat. Este şi inteligenţa lui

Sunt ferm convins că Gică Hagi poate să îl sfătuiască în continuare foarte bine. A venit din mâini bune. Nu îndrăznesc să spun foarte multe despre asta, Hagi poate să spună dacă poate forma jucători. 

Eu cred că Hagi a scos foarte mult din acest jucător şi i-a oferit o şansă extraordinară să realizeze ceva într-un fotbal care după părerea mea e printre cele mai bune din Europa. Fără ajutorul lui Gică nu cred că ar fi reuşit”, a spus Laszlo Boloni la începutul lunii.

 

 

 

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Stranieri

Ultimele articole Toate articolele