Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Laporta susţine în continuare proiectul Superligii Europene. ”Nu putem permite ca fotbalul european să fie în mâinile unor state care nu aparţin UE”

Barcelona Publicat de Daian Cutu pe 2 apr 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38287/20660274/1/laporta.jpg

Preşedintele FC Barcelona, Joan Laporta, a declarat că proiectul Superligii Europene merge înainte, susţinut fiind de mai multe cluburi decât cele trei aflate la vedere, Barca, Real Madrid şi Juventus, informează marca.com.

"Merge înainte”, a spus Laporta despre Superliga Europeană, într-un interviu pentru TVE.

"Promovam proiectul impreuna cu Florentino Perez, cu care vorbesc des. Este o modalitate de a salva fotbalul european. Este evident ca trebuie să-l potrivim în cadrul fotbalului european fără a distruge ligile interne. Sunt esenţiale pentru noi. Nu putem permite ca fotbalul european să fie în mâinile unor state care nu aparţin Uniunii Europene. Este clar că (n.r. - Manchester) City şi PSG au o maşină de făcut bani şi luptăm împotriva acestui lucru. Nu doar cele trei cluburi despre care vorbesc, ci şi altele care tac, dar pe fundal ne susţin", a adăugat preşedintele clubului catalan.

Barcelona este pe cale să-şi echlibreze balanţa financiară cu o înţelegere cu CVC Partners, precum şi cu cedarea numelui Stadionului Camp Nou platformei Spotify, dar Laporta este precaut să nu întreacă măsura cu transferurile unor vedete, cum ar fi Erling Haaland sau Leo Messi.

"Spun foarte clar că pun instituţia mai presus de jucători, antrenori, directori şi executivi. Nu vom face transferuri care să ne modifice politica salarială. Vrem să îmbunătăţim echipa mai mult decât să transferăm nume mari. Nu am de gând să dau niciun nume pentru că le-ar creşte preţul şi aş face un deserviciu Barcelonei. Dacă Leo (n.r. - Messi) vrea să vorbească cu mine despre întoarcerea la Barcelona, ​​aş fi încântat", a precizat el.

Laporta rămâne optimist cu privire la şansele Barcelonei de a câştiga LaLiga.

"Sunt convins că o putem câştiga. Mai mult, o vom câştiga! Pentru un motiv simplu: în ultima parte a sezonului suntem foarte puternici, cu echipa lucrând la capacitate maximă, cu un antrenor care are ideile clare şi ne face să jucăm stilul nostru autentic de fotbal. Ne-am recuperat esenţa, trebuie să mergem înainte cu optimism şi vom lupta pentru LaLiga. Nu va fi uşor, este clar că este o provocare uriaşă, dar cred că este fezabilă", a conchis Laporta.

Juventus Torino, Real Madrid şi FC Barcelona sunt singurele cluburi care nu s-au retras oficial din Superliga europeană, proiect lansat în primăvara anului 2021 de 12 cluburi europene şi care a eşuat rapid, după reacţiile FIFA, UEFA şi ale federaţiilor naţionale.

Iniţial din proiect au făcut parte şi Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham, AC Milan şi Inter Milano.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Barcelona

Ultimele articole Toate articolele