Ultima oră
”Abia duminică după amiază doctorii au reuşit să mă stabilizeze”. Dezvăluire cutremurătoare făcută de Adrian Mititelu Jr. ”Abia duminică după amiază doctorii au reuşit să mă stabilizeze”. Dezvăluire cutremurătoare făcută de Adrian Mititelu Jr.
VIDEO | Meci uluitor în NBA! Denver Nuggets a recuperat un deficit de 20 puncte şi a învins-o pe LA Lakers în ultima secundă VIDEO | Meci uluitor în NBA! Denver Nuggets a recuperat un deficit de 20 puncte şi a învins-o pe LA Lakers în ultima secundă
VIDEO | FC Botoşani - Dinamo, ASTĂZI, de la 19:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Duelul suferinţei în play-out VIDEO | FC Botoşani - Dinamo, ASTĂZI, de la 19:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Duelul suferinţei în play-out
VIDEO | FC Voluntari - FCU Craiova, astăzi, de la 17:00, în direct la Prima Sport 1! Partidă crucială pentru evitarea retrogradării VIDEO | FC Voluntari - FCU Craiova, astăzi, de la 17:00, în direct la Prima Sport 1! Partidă crucială pentru evitarea retrogradării
Flavius Stoican a semnat! Flavius Stoican a semnat!
VIDEO | De necrezut! Vedetele de la Inter au încins o horă pe o melodie românească VIDEO | De necrezut! Vedetele de la Inter au încins o horă pe o melodie românească

Laszlo Balint a revenit la UTA! Detaliile înţelegerii

UTA Arad Publicat pe 1 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38243/20905026/5/balintuta.jpg

 

OFICIAL: UTA anunţă că, începând de miercuri, banca tehnică va fi condusă de Laszlo Balint, după renunţarea la serviciile lui Ilie Poenaru. Antrenorul care a promovat echipa Aradului pe prima scenă - după mai bine de un deceniu - revine pe banca tehnică după 9 luni.

Colaborarea cu Laszlo Balint se întinde până la finalul sezonului SuperLigii, cu opţiune de prelungire din vară.

Tot marţi, la solicitarea antrenorului Ilie Poenaru şi a staff-ului său tehnic, clubul UTA a anunţat rezilierea de comun acord a contractelor acestora.

 


UPDATE: Din informaţiile apărute marţi dimineaţă, noul antrenor al arădenilor va fi Laszlo Balint (43 de ani), chiar fostul principal al echipei înaintea numirii lui Ilie Poenaru. Conform ProSport, Balint va semna contractul marţi, iar apoi va fi prezentat oficial de conducere.


Ilie Poenaru (45 de ani) are şanse foarte mari să devină următorul antrenor demis din SuperLiga României. Tehnicianul a strâns doar un punct în ultimele şase partide, iar conducerea celor de la UTA Arad se gândeşte la debarcarea sa şi are, deja, două variante de înlocuitor: Laszlo Balint şi Costel Gâlcă.

Înfrângerea de pe teren propriu cu FC Argeş (0-1), meci la finalul căruia suporterii i-au cerut din nou lui Poenaru să plece şi să abandoneze proiectul de la Arad, ar putea reprezenta ultima partidă pe care tânărul tehnician o termină pe banca "Bătrânei Doamne". Nemulţumiţi de jocul slab şi de lipsa rezultatelor din ultima perioadă, conducătorii clubului arădean iau în calcul demiterea, iar gsp.ro anunţă că cele două variante de înlocuitor sunt Laszlo Balint, fostul antrenor al UTA-ei, şi Costel Gâlcă.

Potrivit Special Arad, Poenaru şi preşedintele Alexandru Meszar au căzut de acord că antrenorul trebuie să plece acum, iar tehnicianul a solicitat o sumă între 75.000 şi 100.000 de euro pentru el şi staff-ul său.

"O să am o discuţie cu cei din conducere, e normal. Avem un target din aceste 3 meciuri până la întrerupere. E normal, lumea îşi doreşte foarte mult. Dar să nu se uite că într-un timp destul de scurt am schimbat o echipă întreagă. Nu este atât de uşor.

Nu vreau să caut alibiuri, dar nu e uşor să schimbi sistemul. O echipă nu se poate construi în 5-6 luni de zile. Prin anumite conjuncturi s-ar putea să îţi iasă, dar lucrurile nu durează. În România nu mai există răbdare, de asta şi avem probleme. E cel mai uşor să schimbi antrenorul, ce să facem...", a spus Poenaru, la Fotbal Show, după 0-1 cu FC Argeş.

O variantă la îndemână şi una fantezistă!

Puse în oglindă, variantele Balint şi Gâlcă par, în acest moment, din sfere cu totul şi cu totul diferite. Balint e omul care a promovat UTA în SuperLigă, care a creat aşteptări importante la Arad, apoi a fost demis în iarna lui 2022 pentru că nu a reuşit să atace play-off-ul, obiectivul impus la acea vreme de către oamenii din conducere. A primit şansa de a antrena Univ. Craiova, a ratat-o, iar acum e liber de contract şi aşteaptă oferte. Întoarcerea la UTA e cât se poate de logică, Balint cunoscând întregul club, dar şi pe mulţi dintre jucători. Un minus ar fi relaţia cu fanii, care s-a deteriorat pe finalul mandatului trecut.

De cealaltă parte, Costel Gâlcă e numele care apare din ce în ce mai des în mintea conducătorilor din fotbalul românesc. Liber de contract după o experienţă în Zona Golfului, fostul mijlocaş central al Generaţiei de Aur a fost legat de unele negocieri cu FC U Craiova şi FC Argeş, însă şansele ca el să revină în SuperLigă în plin sezon şi să preia din mers o echipă sunt mici. În acest moment, Gâlcă reprezintă mai degrabă un moft, un antrenor greu de adus fără un proiect serios, pus pe picioare din punct de vedere financiar şi cu ambiţii măreţe.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

UTA Arad

Ultimele articole Toate articolele