adplus-dvertising
Ultima oră
Universitatea Craiova a bifat primul transfer al verii. Oltenii îşi întăresc defensiva Universitatea Craiova a bifat primul transfer al verii. Oltenii îşi întăresc defensiva
Sepsi vrea să transfere un mijlocaş de la CFR Cluj. ”Putem să obţinem semnătura lui” Sepsi vrea să transfere un mijlocaş de la CFR Cluj. ”Putem să obţinem semnătura lui”
Francesco Bagnaia aduce prima victorie, după 15 ani de ”secetă” pentru Ducati la Assen. Se strânge bătălia la general Francesco Bagnaia aduce prima victorie, după 15 ani de ”secetă” pentru Ducati la Assen. Se strânge bătălia la general
Nadal nu mai resimte dureri la picior: ”Pot să merg normal în fiecare zi!” Nadal nu mai resimte dureri la picior: ”Pot să merg normal în fiecare zi!”
Răzvan Marin, împrumutat cu opţiune de cumpărare definitivă de Cagliari la Empoli Răzvan Marin, împrumutat cu opţiune de cumpărare definitivă de Cagliari la Empoli
Andy Murray va dona toţi banii câştigaţi la Wimbledon copiilor ucraineni Andy Murray va dona toţi banii câştigaţi la Wimbledon copiilor ucraineni

Lecţia de bun-simţ şi determinare predată de David Popovici într-un discurs de campion mondial

Sporturi Publicat de Emanoil Ursache pe miercuri, 09:51
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20749110/1/profimedia-0701605287.jpg

David Popovici a avut un discurs de veritabil campion mondial, după ce s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber. Puştiul-minune al sportului românesc a dat dovadă de o determinare remarcabilă şi de un bun-simţ pe măsură, la o vârstă de 17 ani în care majoritatea adolescenţilor şi-ar pierde capul la performanţe cu siguranţă mai minore decât aurul mondial la 200 de metri liber.

David nu găseşte motiv să se oprească din a câştiga şi îşi propune să continue în acelaşi ritm pentru a-şi atinge potenţialul său adevărat. În plus, deşi mulţi conaţionali susţin că România nu l-a ajutat cu nimic, David se recunoaşte parte a sportului românesc. El se consideră dovada că ”sportul românesc poate aduce un campion mondial şi la înot”.

”De ce să ne oprim aici dacă ne-a mers aşa de bine? De ce să nu continuăm şi să vedem care este adevăratul potenţial, cel puţin zilele acestea? Nu m-a consumat foarte mult proba de luni, am avut o noapte ceva mai grea, de la oboseală, entuziasm. 

Am dormit mai greu, a trebuit să mă trezesc devreme, având în vedere că a fost a doua probă de dimineaţă, însă m-am descurcat, m-am mobilizat şi mâine urmează ultima mea probă din concurs.

Dimineaţă m-am reconectat simplu, m-am spălat pe faţă şi am tras draperia pentru că aş mai fi dormit două-trei ore. Am avut mare grijă cu medalia, am primit şi o cutie, nu-mi venea să o pun în buzunar sau la gât. 

Nu-mi place să mă plimb cu medaliile de gât, nu mi-a plăcut niciodată, iar acum e în siguranţă, gata să fie expusă pe undeva, prin cameră, chiar dacă încă nu am nimic expus. Reprezintă dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial şi la înot.”, a declarat David Popovici după calificarea-n finala CM de Nataţie la proba de 100 de metri liber. 

Campion mondial la 200 de metri liber, David Popovici evoluează astăzi pentru o nouă medalie la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta, în proba de 100 de metri liber. David s-a calificat în finală fără probleme, cu timpul de 47.13, record mondial la juniori. Finala la 100 de metri este programată miercuri, la ora 19:22, şi va fi transmisă de TVR.

Luni, David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta. David şi-a "spulberat" adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21, record mondial la juniori, la doar 17 ani, la proba de 200 de metri liber.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele