Ultima oră
ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Două goluri în două minute pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Două goluri în două minute pe „Arcul de Triumf”
Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?

Lecţia de bun-simţ şi determinare predată de David Popovici într-un discurs de campion mondial

Sporturi Publicat de Emanoil Ursache pe 22 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20749110/1/profimedia-0701605287.jpg

David Popovici a avut un discurs de veritabil campion mondial, după ce s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber. Puştiul-minune al sportului românesc a dat dovadă de o determinare remarcabilă şi de un bun-simţ pe măsură, la o vârstă de 17 ani în care majoritatea adolescenţilor şi-ar pierde capul la performanţe cu siguranţă mai minore decât aurul mondial la 200 de metri liber.

David nu găseşte motiv să se oprească din a câştiga şi îşi propune să continue în acelaşi ritm pentru a-şi atinge potenţialul său adevărat. În plus, deşi mulţi conaţionali susţin că România nu l-a ajutat cu nimic, David se recunoaşte parte a sportului românesc. El se consideră dovada că ”sportul românesc poate aduce un campion mondial şi la înot”.

”De ce să ne oprim aici dacă ne-a mers aşa de bine? De ce să nu continuăm şi să vedem care este adevăratul potenţial, cel puţin zilele acestea? Nu m-a consumat foarte mult proba de luni, am avut o noapte ceva mai grea, de la oboseală, entuziasm. 

Am dormit mai greu, a trebuit să mă trezesc devreme, având în vedere că a fost a doua probă de dimineaţă, însă m-am descurcat, m-am mobilizat şi mâine urmează ultima mea probă din concurs.

Dimineaţă m-am reconectat simplu, m-am spălat pe faţă şi am tras draperia pentru că aş mai fi dormit două-trei ore. Am avut mare grijă cu medalia, am primit şi o cutie, nu-mi venea să o pun în buzunar sau la gât. 

Nu-mi place să mă plimb cu medaliile de gât, nu mi-a plăcut niciodată, iar acum e în siguranţă, gata să fie expusă pe undeva, prin cameră, chiar dacă încă nu am nimic expus. Reprezintă dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial şi la înot.”, a declarat David Popovici după calificarea-n finala CM de Nataţie la proba de 100 de metri liber. 

Campion mondial la 200 de metri liber, David Popovici evoluează astăzi pentru o nouă medalie la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta, în proba de 100 de metri liber. David s-a calificat în finală fără probleme, cu timpul de 47.13, record mondial la juniori. Finala la 100 de metri este programată miercuri, la ora 19:22, şi va fi transmisă de TVR.

Luni, David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta. David şi-a "spulberat" adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21, record mondial la juniori, la doar 17 ani, la proba de 200 de metri liber.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele