Ultima oră
VIDEO | Almeria - Atletico Madrid 2-2! "Dubla" lui Romero le aduce gazdelor un punct nesperat VIDEO | Almeria - Atletico Madrid 2-2! "Dubla" lui Romero le aduce gazdelor un punct nesperat
VIDEO | Arsenal - Newcastle 4-1. ”Tunarii” au jumulit ”coţofenele” VIDEO | Arsenal - Newcastle 4-1. ”Tunarii” au jumulit ”coţofenele”
”Nu sunt obişnuiţi cu aerul ăsta de sus”. Daniel Pancu nu a avut cuvinte pozitive pentru Rapid ”Nu sunt obişnuiţi cu aerul ăsta de sus”. Daniel Pancu nu a avut cuvinte pozitive pentru Rapid
EXCLUSIV | Ce ar fi făcut Franco Baresi dacă era în locul lui Săpunaru? Florin Răducioiu a dat verdictul EXCLUSIV | Ce ar fi făcut Franco Baresi dacă era în locul lui Săpunaru? Florin Răducioiu a dat verdictul
VIDEO | ”Fericirea e de scurtă durată”. Leo Grozavu nu savurează pe deplin succesul contra celei mai în formă echipă din Superliga VIDEO | ”Fericirea e de scurtă durată”. Leo Grozavu nu savurează pe deplin succesul contra celei mai în formă echipă din Superliga
VIDEO | Bergodi consideră că elevii săi s-au relaxat prematur. ”Prea multe laude şi felicitări” VIDEO | Bergodi consideră că elevii săi s-au relaxat prematur. ”Prea multe laude şi felicitări”

Legendarul Silviu Lung a analizat portarii României. Cine are o calitate eşenţială şi când se va decide titularul

Echipa nationala Publicat de Emanoil Ursache pe 24 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21074254/2/nita-radu-moldovan.jpg

Silviu Lung, legendarul portar al României ce a ocupat locul 22 în ierarhia pentru Balonul de Aur din 1984, i-a analizat pe Florin Niţă, Ionuţ Radu şi Horaţiu Moldovan, goalkeeperii convocaţi de Edward Iordănescu pentru meciurile primei reprezentative cu Andorra (25 martie) şi Belarus (28 martie) din preliminariile Campionatului European din 2024.

Concluzia optimistă a lui Silviu Lung

Omul care a adunat 76 de selecţii în tricolor între anii 1979 şi 1993 i-a lăudat pe Florin Niţă şi Ionuţ Radu, principalii favoriţi să fie titulari în poarta României. Silviu Lung a spus despre cei doi că au reflexe foarte bune, cu un plus de experienţă şi de viteză de deplasare pentru Niţă. Totuşi, câştigătorul Ligii 1 cu Steaua Bucureşti şi Universitatea Craiova (de două ori) este de părere că titularul va fi ales în funcţie de prestaţiile celor doi de la antrenamente.

Silviu Lung l-a lăudat şi pe Horaţiu Moldovan pentru evoluţiile sale din actualul sezon al Superligii, chiar dacă a remarcat că în ultimele meciuri portarul Rapidului a mai greşit. Lung a ajuns la concluzia că România stă foarte bine în privinţa portarilor.  

”Niţă şi Radu sunt portari reactivi, doi portari cu reflexe foarte bune, dar Niţă are un plus de viteză de deplasare. Sunt doi portari care la ora actuală sunt într-o formă sportivă foarte bună şi cred că modul în care se vor prezenta la antrenamente va face diferenţierea între ei.

Nu este o surpriză convocarea lui Niţă pentru că s-a prezentat foarte bine în campionat atât el, cât şi Radu. Are o experienţă în spate şi de câte ori a fost la echipa naţională a apărat foarte bine. Radu probabil şi-a găsit liniştea la Auxerre, probabil este un colectiv bun şi face meciuri foarte bune şi este constant, ceea ce contează foarte mult. Poate că în momentul în care îşi va găsi un grup şi ştie că nu va mai fi împrumutat în alte părţi, atunci totul va fi ok.

Pe Moldovan îl ştim, a făcut un sezon foarte bun, excepţie fac ultimele meciuri când a mai greşit, dar ştiţi cum este pentru că portarii mai şi greşeşc. Dacă nu mă înşel, a avut ultima partidă foarte bună la echipa naţională, era normal să îl cheme. România stă foarte bine la portari”, a declarat Silviu Lung, potrivit Fanatik

Andorra – România, debutul tricolorilor în preliminariile pentru Campionatul European din 2024, va avea loc sâmbătă, de la ora 21:45. Elevii lui Edward Iordănescu vor întâlni selecţionata din Belarus pe Arena Naţională marţi, de la aceeaşi oră, în direct la Prima TV.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri